Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Κορονοϊός: Τέλος το επισκεπτήριο στο Θεραπευτήριο Καρπενησίου. Τι προβλέπει η απόφαση του Διοικητή & των μελών του ΔΣ

Με πρωταρχικό στόχο και μέλημα την προστασία της υγείας των περιθαλπόμενων του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, εν μέσω της επιδημίας του κορονοϊού, η Διοίκηση ανακοίνωσε, το απόγευμα της Τετάρτης (11/3), απόφαση για απαγόρευση του επισκεπτηρίου και αυστηρό περιορισμό της εισόδου σε οποιονδήποτε πλην των υπαλλήλων.

lappas-girokomeio

Το μέτρο έχει εφαρμογή από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 και για όσο διάστημα κριθεί σκόπιμο. Περισσότερα από εβδομήντα άτομα, στην πλειοψηφία τους ευπαθείς ομάδες, φιλοξενούνται σήμερα στο Θ.Χ.Π., με έδρα το Καρπενήσι.

Η απόφαση που υπογράφει ο Διοικητής του Θεραπευτηρίου, Κλεομένης Λάππας,είναι η εξής:

"Ο Διοικητής και τα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας στο πλαίσιο των κατευθύνσεων και των οδηγιών του Ελληνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με απόφασή τους προχωρούν σε προληπτική απαγόρευση του επισκεπτηρίου και αυστηρό περιορισμό της εισόδου σε οποιονδήποτε πλην των υπαλλήλων.

Η απόφαση λήφθηκε με αφορμή την έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊού και προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των περιθαλπόμενων και των εργαζόμενων και να διασφαλιστεί αποτελεσματικά η φροντίδα των ωφελούμενων του θεραπευτηρίου, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ανήκει σε ομάδες υψηλού κινδύνου.   

Ειδικές περιπτώσεις θα εξετάζονται κατόπιν επικοινωνίας με τη διοίκηση.

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την Πέμπτη 12/3/2020, μέχρι νεωτέρας".