Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Συνεδρίασε χθές το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου

Χθές, Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 και ώρα 6.00 το απόγευμα, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ., στον 3ο όροφο του κτηρίου ΚΑΠΗ.

dimotiko-124234


Τα μέλη του συμβουλίου θα συζητήσουν συνολικά 47 σημαντικά θέματα, μεταξύ των οποίων και η λήψη απόφασης για «Σύναψη δημοσίων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών, η συμμετοχή του δήμου στα «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένων στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας (ΤΟΠΣΑ)» καθώς και η συμμετοχή στην υπό ίδρυση για τον σκοπό αυτό Αναπτυξιακή Σύμπραξη με την επωνυμία «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» και διακριτικό τίτλο «ΕΥΡΥΤΟΣ», ενώ θα συζητηθεί και η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Ε.Π. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου 2007-2013, μέσω της ΜΟΔ ΑΕ, με τίτλο «Τεχνική Βοήθεια του δήμου Καρπενησίου για την υλοποίηση έργων συγχρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ». 

Επίσης, θα συζητηθεί η παραλαβή μελέτης αποκατάστασης ΧΑΔΑ Καρπενησίου, στη θέση "Μέγα Ρέμα", και Δομιανών, στη θέση "Πορτίτσα", η υποβολή πρότασης ένταξης στο πρόγραμμα εφαρμογής προέγκρισης leader της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ του έργου «Διαμόρφωση χώρου άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο κτήριο πρώην Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Δομνίστας», η σύσταση επιτροπής για τη διαχείριση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η λήψη απόφασης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου Αιτωλικής Αναπτυξιακής και η τροποποίηση – αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος. 

Ακόμη, θα συζητηθούν τα θέματα επί επιστολής δημάρχου Λαμιέων σχετικά με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας και επί αιτήματος Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η έγκριση σχεδίου προγράμματος σύμβασης μεταξύ του δήμου και του ΤΕΙ Λαμίας για την εκπόνηση του ερευνητικού προγράμματος με θέμα «Έρευνα και ανάδειξη αιωνόβιων δένδρων του δήμου Καρπενησίου», το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού σε τράπεζα για τη μεταφορά χρημάτων της ΔΕΥΑΚ και ο ορισμός διαχειριστή για τον σκοπό αυτό.  

Επιπλέον, θα συζητηθεί η καταπάτηση δημοτικού δρόμου (πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής), η αλλαγή χρήσης στο προστατευόμενο κτήριο του δήμου Καρπενησίου για τη μεταφορά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Ανεμώνη», η επιχορήγηση αθλητών που διακρίνονται σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, η έγκριση απόφασης 30/2012 του ΟΠΠΑΔΗΚ περί παραχώρησης γηπέδων, η έγκριση απόφασης 27/2012 του ΟΠΠΑΔΗΚ για τον απολογισμό 2011, η διαγραφή χρέους (αφορά ύδρευση σε Δημοτικό Σχολείο), το αίτημα της ΑΛΑΚ Καρπενησίου και η παράταση αποπληρωμής εισφορών από ένταξη στο σχέδιο πόλης.  

Επίσης, το αίτημα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ευρυτανίας, σχετικά με τη διάθεση λεωφορείου του δήμου, η διάθεση δημοτικών βοσκοτόπων δήμου Καρπενησίου έτους 2012 και οι αιτήσεις των κ.κ. Τζορντάνα Σοκόλοβα, Γιαννακοπούλου Μαρίας, Φούκα Γιαννούλας και Φουρλιά Γεωργίου. 

Ακόμη, η αλλαγή όρων διακήρυξης εκμίσθωσης δημοτικού κτηρίου στη Φουρνά, η επέκταση δημοτικού φωτισμού, η διαγραφή οφειλών, η έγκριση ή μη της αριθμ. 3/2012 απόφασης της Τ.Κ. Κλειτσού, τα αιτήματα των κ. Τριλίβα Γυφτομήτρου Κων/ντιας και κ. Δημητρίου Πουρνάρα, η έγκριση δαπάνης για αμοιβή δικηγόρου (άρθρο 281 ΔΚΚ) καθώς και η οικονομική ενίσχυση συμπολίτισσας μας.  

Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθούν και 13 τεχνικά θέματα, τα οποία θα εισηγηθεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έργων κ. Νίκος Σουλιώτης. Τα θέματα αυτά είναι: έγκριση 2ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου «Διαμόρφωση χώρου για την μεταστέγαση των υπηρεσιών του δήμου», έγκριση 1ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα για το έργο «Διαμόρφωση χώρου στάθμευσης στην παλιά λαϊκή Καρπενησίου», έγκριση 1ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα για το έργο «Κατασκευή παιδικών χαρών δήμου Καρπενησίου», έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Αναπλάσεις πόλης Καρπενησίου και Δημοτικών Διαμερισμάτων», έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής «Εσωτερική οδοποιία Τ.Δ. Κλαυσίου», έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Κατασκευή έργων Υποδομής Τ.Κ. Δομνίστας» και έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης και περίφραξη τμήματος του νεκροταφείου στην Τ.Κ. Δομνίστας». 

Ακόμη, έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Τσιμεντόστρωση από οικία Αρ. Σκαρτσιούνη προς Αλέξα (Τ.Δ. Χόχλιας)», έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Διάνοιξη δρόμου από οικία Αθ. Κατσίφα προς Κατσίφα Σταύρου του Νικολάου (Τ.Δ. Χόχλιας)», έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Ανακατασκευή δρόμου από πλατεία μέχρι βρύση (Τ.Δ. Δομιανών)», έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Ανακατασκευή πέτρινου τοιχίου στη θέση Ίσιωμα (Τ.Δ. Δομιανών), έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου Κατασκευή δασοτεχνικών έργων για τον αποχαρακτηρισμό του Τ.Δ. Χόχλιας», έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ δήμου Προυσού» και έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο».