Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Αναστέλλουν τη λειτουργία τους τα ξενοδοχεία στο Καρπενήσι και σε όλη την Ελλάδα, με απόφαση της κυβέρνησης

«Ενώπιον μιας πρωτοφανούς συνθήκης βρίσκονται οι επαγγελματίες του Τουρισμού στον νομό Ευρυτανίας. Η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει ισχυρές αναταραχές και νέα δεδομένα στον κλάδο, που αμήχανα παρακολουθεί ολοκληρωτικές ακυρώσεις κρατήσεων και το εγγύς μέλλον να προδιαγράφεται τουλάχιστον δυσοίωνο. Ήδη, ξενοδοχεία στο Καρπενήσι έχουν προσωρινά σταματήσει τη λειτουργία τους, αφενός προκειμένου να συμβάλουν στην προάσπιση της δημόσιας Υγείας και αφετέρου για να περιορίσουν τα λειτουργικά κόστη και τις μεγάλες ζημίες που υφίστανται. Ερωτηματικό είναι, βέβαια, το τι μέλλει γενέσθαι με τους δεκάδες εργαζομένους των ξενοδοχειακών καταλυμάτων του Καρπενησίου· η λήψη μέτρων από την Πολιτεία, κρίνεται απολύτως αναγκαία».SAVE 20200319_175942

Αναστολή λειτουργίας

Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, έγραφαν, τα «Ευρυτανικά Νέα» στην έντυπη έκδοσή τους (18/3). Το απόγευμα της Πέμπτης (19/3) η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως υποχρεωτικά κλείνουν, έως το τέλος Απριλίου, όλα τα ξενοδοχεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού επισημαίνει: «Το Υπουργείο Τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου».

Στην Ευρυτανία, σύμφωνα με την απόφαση, θα μείνει εν λειτουργία μία ξενοδοχειακή μονάδα, με την επιλογή να έγκειται στη δικαιοδοσία της Ένωσης Ξενοδόχων.

Στο 100% οι ακυρώσεις

Θυμίζουμε ότι με επιστολή του προς το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας, η Ένωση Ξενοδόχων ν. Ευρυτανίας είχε περιγράψει με δραματικούς τόνους την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο του Τουρισμού.

Οι ακυρώσεις έφθασαν τις τελευταίες ημέρες στο απόλυτο 100%. Κανείς δεν προτίθεται να έλθει, τουλάχιστον για τους προσεχείς μήνες, στο Καρπενήσι για τουριστικούς λόγους. Με την Ελλάδα να εισέρχεται σε μια νέα, δυστοπική πραγματικότητα και με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί απόλυτα, ο Τουρισμός αρχίζει να μοιάζει ως μακρινή «πολυτέλεια».

Για το θέμα πήρε θέση και ο Βουλευτής Ευρυτανίας, Κων/νος Κοντογεώργος. Όπως έγραφαν τα «Ευρυτανικά Νέα», με αναφορά του στον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, και κοινοποίηση στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, ο βουλευτής διαβίβασε την επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Ευρυτανίας  και ζήτησε τη λήψη δέσμης μέτρων για την ανακούφιση του κλάδου.