Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Αστυνομικοί της Α.Δ. Ευρυτανίας αναχώρησαν από το Καρπενήσι για τον Έβρο. Θα αναλάβουν υπηρεσία στα σύνορα

Τεταμένη παραμένει, παρά την «επέλαση» του κορονοϊού, η κατάσταση στον Έβρο και τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Νέα επεισόδια σημειώθηκαν, το απόγευμα της Πέμπτης (19/3), στο δάσος των Καστανιών, όταν ομάδα ατόμων έβαλε φωτιά σε δέντρο προκειμένου να πέσει πάνω στον φράχτη και να δημιουργηθεί δίοδος εισόδου. Η συνοριογραμμή παραμένει απροσπέλαστη.astinomikoi-evros11

Οι αστυνομικοί της Α.Δ. Ευρυτανίας, κατά τη διάρκεια στάσης, στο ταξίδι με προορισμό τα σύνορα, όπου θα ενισχύσουν τις υπάρχουσες δυνάμεις

Εξάλλου, προς ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων, θα συνδράμουν και αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας, που αναχώρησαν την Παρασκευή (20/3), με το υπηρεσιακό λεωφορείο από το Καρπενήσι, με προορισμό τον Έβρο.

Οι αστυνομικοί θα παραμείνουν εκεί για ένα 10ήμερο και θα αναλάβουν περιπολίες ώστε να ανακόψουν προσπάθειες εισβολής, παράνομες ενέργειες (πχ πλιάτσικα) κ.α.

Σημειώνεται ότι από τα μεσάνυχτα έκλεισαν και τα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, σύμφωνα με εγκύκλιο του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, η ανακοίνωση του ανοίγματος των οποίων, την 28η Φεβρουαρίου, είχε οδηγήσει στα σύνορα χιλιάδες μετανάστες.