Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Στην ελίτ η Δήμητρα Μπίκα. Θα τρέξει δίπλα στους κορυφαίους αθλητές παγκοσμίως - «Χαρούμενη και ανυπόμονη», δηλώνει στα Ε.Ν.

Με την αθλητική δράση να έχει «παγώσει λόγω της κρίσης του κορονοϊού, πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστή μια είδηση που χρωματίζει ευχάριστα το ζοφερό κλίμα των ημερών. Η Δήμητρη Μπίκα, από το Καρπενήσι, κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια στο ορεινό τρέξιμο, περιλαμβάνεται στον κατάλογο των «ελίτ» αθλητών της διοργάνωσης Skyrunner World Series 2020 (Migu Run Skyrunning).mpika-dimitra-skyrunner-arxeio1

Η Μπίκα (La Sportiva Team Greece), μαζί με έναν ακόμα Έλληνα, τον 18χρονο Κωνσταντίνο Παραδεισόπουλο (Dynafit), θα συναγωνιστούν μέσα στην χρονιά μερικά από τα «ιερά τέρατα» του είδους συμμετέχοντας στους κορυφαίους skyrunning αγώνες του κόσμου, αναφέρει το adventure.com

Στην πιο παλιά σειρά διεθνών αγώνων ορεινού τρεξίματος, η οποία διοργανώνεται από το 2004 με μεγάλη επιτυχία σε όλον τον κόσμο, 184 «ελίτ» δρομείς θα δώσουν το δικό τους στίγμα συναγωνιζόμενοι με τεράστιο ενδιαφέρον όπως κάθε χρονιά. Η σειρά φέτος περιλαμβάνει 15 διοργανώσεις σε τρεις ηπείρους. Υποχρέωση των αθλητών της λίστας η συμμετοχή τους σε τρεις ή παραπάνω αγώνες του πρωταθλήματος. Η Δήμητρα Μπίκα, με ανάρτησή της στο facebook, προανήγγειλε τη συμμετοχή της στους Comapedrosa, Ζermatt Extreme, Trofeo Kima, και Ζacup Skyrace.

«Χαρούμενη και ανυπόμονη»

Τα «Ευρυτανικά Νέα» επικοινώνησαν με την 28χρονη αθλήτρια και ζήτησαν ένα σύντομο σχόλιο για τη συμμετοχή στη σειρά αγώνων Skyrunner World. Η Μπίκα δήλωσε:

«Οι δύο προηγούμενες συμμετοχές μου στον Olympus Marathon (σ.σ. απουσιάζει φέτος από το καλεντάρι των αγώνων), αλλά και αυτή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μου έχουν δώσει μια καλή εικόνα του επιπέδου που υπάρχει σε αυτούς τους αγώνες.

Το Migu Run Skyrunning είναι μια διοργάνωση που αποτελείται από πολύ τεχνικούς αγώνες βουνού με μεγάλη υψομετρική διαφορά. Αυτό, έχεις ως αποτέλεσμα να φιλοξενεί πολλούς από τους πιο δυνατούς αθλητές. Νομίζω είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσα να κυνηγήσω. Και αυτό πιο πολύ με κάνει χαρούμενη και ανυπόμονη, παρά φοβισμένη! Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η εμπειρία θα είναι μοναδική».

(Με στοιχεία από adventure.com, Ευρυτανικά Νέα)