Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Τον Απρίλιο η έξαρση στην Ελλάδα, όχι σύντομα το εμβόλιο. Συνέντευξη με την Καρπενησιώτισσα Διδάκτορα Ιολογίας, Μελίνα Τσέλιου

tseliou-sinenteuxi11

Η άποψη των ειδικών, εν μέσω της εφιαλτικής εξάπλωσης του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει βαρύνουσα σημασία και δίνει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για την πανδημία, την πιθανή εξέλιξή της στην Ελλάδα, τα ποσοστά θνητότητας, την αποτελεσματικότητα των μέτρων, την πρόοδο για την ανακάλυψη του εμβολίου.

Στα Ευρυτανικά Νέα παραχώρησε συνέντευξη η Μελίνα Τσέλιου, από το Καρπενήσι, Διδάκτωρ Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και ερευνήτρια στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει «επικίνδυνη συμπεριφορά» τις μετακινήσεις από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία, εκτιμά ότι το αποκορύφωμα των κρουσμάτων στην Ελλάδα αναμένεται στη διάρκεια του Απριλίου και δεδομένου ότι δεν υπάρχει ανοσία, το ενδεχόμενο να νοσήσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι πιθανό.

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην έντυπη έκδοση των "Ευρυτανικών Νέων" που κυκλοφορεί στα περίπτερα, ή πατήστε εδώ.