Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

«Δίκτυο Φορέων για την προστασία των Αγράφων»: Απάντηση στις δηλώσεις του πρώην Δημάρχου Αγράφων κ. Μπαμπαλή για τα αιολικά, που έγιναν στα «Ευρυτανικά Νέα»

agrafa-vouna

Το “Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων”, με αφορμή την συνέντευξη του πρώην Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή στα Ευρυτανικά Νέα (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΠΑΜΠΑΛΗ) και τις δηλώσεις του για τα αιολικά στα Άγραφα -αφού εξαπολύουν προσβλητική επίθεση στον κ. Μπαμπαλή- μεταξύ άλλων γράφουν:

«Έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια από τότε που οι ΑΠΕτζήδες και ο κ. Μπαμπαλής μας διαβεβαίωναν πως όλα τελείωσαν, όμως χάρις στον αγώνα όλων των φίλων των Αγράφων οι βουνοκορφές τους  παραμένουν ελεύθερες κι ανέγγιχτες από τα αιολικά κι αυτό έχει ενοχλήσει πολλούς και τους διαβεβαιώνουμε ότι για την άπαξ και δια παντός καταστροφή του τόπου μας δεν θα συναινέσουμε ποτέ.

Τα Άγραφα είναι από τα ελάχιστα παρθένα μη κατακερματισμένα οικοσυστήματα με μεγάλη ιστορία και πολιτισμό. Δεν θα επιτρέψουμε την βιομηχανοποίηση που ετοιμάζουν για κάθε βουνό, ποτάμι και πλαγιά αυτού του τόπου και αγωνιζόμαστε να τα διαφυλάξουμε κυρίως για τις επόμενες γενιές. Όσοι υπερασπιζόμαστε τα Ευρυτανικά και Θεσσαλικά Άγραφα ως ένα αδιάρρηκτο σύνολο με πολύπλευρη αξία που πρέπει να παραμείνουν ανέγγιχτα από βιομηχανικές εγκαταστάσεις, είμαστε αποφασισμένοι και συνεχώς πολλαπλασιαζόμαστε. Είναι ένας από κοινού δίκαιος αγώνας που δεν σταματάει μπροστά σε διώξεις , απειλές και όποια αντισταθμιστικά υπόσχονται οι εταιρίες και όσοι προωθούν με κάθε τρόπο και για προσωπικό τους όφελος ένα τέτοιο έγκλημα. 

Δίνουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας για ένα άλλο μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης και προστασίας του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος και ενώ εμείς προσπαθούμε να ακυρώσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο τα σχέδια τους, ο κ. Μπαμπαλής  περιμένει την δικαίωση του αγκαλιά με τους ΑΠΕτζήδες  και το μερίδιο του από τα «αντισταθμιστικά»  ως κάτοικος Αγράφων. Ο καθείς εφ΄ώ ετάχθη. Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων».