Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Νεράιδες και ξωτικά

Διαδραστικό πρόγραμμα καλλιτεχνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων για νηπιαγωγεία στη «Χώρα», με θέμα «ΝΕΡΑΪΔΕΣ και ΞΩΤΙΚΑ» με την εκπαιδευτικό Δήμητρα Νικοπούλου και υπαίθριες δραστηριότητες από το Γραφείο Nature in Action

xwra1

Ένα νέο διαδραστικό πρόγραμμα καλλιτεχνικών και υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων με τίτλο: «ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ» θα λειτουργήσει στον Τόπο Τεχνών «Χώρα». Σχεδιασμένο πάνω στις αρχές της βιωματικής μάθησης και της διαθεματικότητας, έχει σαν στόχο ν’ ανοίξει εναλλακτικούς και δημιουργικούς δρόμους στην προσωπική ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Με οδηγό την τέχνη, το παιχνίδι και την άθληση δίνουμε στα παιδιά την ευκαιρία να αξιοποιήσουν δημιουργικά τις σωματικές τους ικανότητες και δεξιότητες, τη σκέψη τους, τη φαντασία, τη δράση τους και τα συναισθήματά τους ώστε να μπορέσουν να διερευνήσουν τον εσωτερικό τους κόσμο, αποκτώντας θετική αυτοαντίληψη και αυτοεκτίμηση, θετική σκέψη για να επικοινωνήσουν με ευκολία, να συνεργαστούν, να ψυχαγωγηθούν, να χαρούν, να απελευθερώσουν τη περίσσια τους ενέργεια, ανακαλύπτοντας όμορφες διεξόδους και χτίζοντας μια υγιή προσωπικότητα!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (προνηπιακής και νηπιακής ηλικίας)

Αποτελείται από 2 μέρη:

Καλλιτεχνικό εργαστήρι στο εσωτερικό χώρο του Τόπου Τεχνών «Χώρα», με υπεύθυνη τη Δήμητρα Νικοπούλου και αθλητικό εργαστήρι στον εξωτερικό χώρο του Τόπου Τεχνών «Χώρα», υπό την σκιά των δέντρων, με υπεύθυνο τον Λουκά Πρατίλα.

Οι ώρες δραστηριοτήτων ξεκινούν από τις 9:45 το πρωί έως τις 12:45 το μεσημέρι. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ορίσουν το ακριβές ωράριο που τους εξυπηρετεί, σύμφωνα με τη διάρκεια των δραστηριοτήτων, που είναι συνολικά 100 λεπτά. Το καλλιτεχνικό εργαστήρι έχει διάρκεια 55 λεπτά, το αθλητικό 45 λεπτά, ενώ ενδιάμεσα γίνεται διάλλειμα δέκα λεπτών.

Διαθέσιμες ημερομηνίες είναι: 28-29-30-31 Μαΐου, 5 - 7 Ιουνίου

Ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχής είναι 12 παιδιά και ο μέγιστος 36. Οι τάξεις νηπίων και προνηπίων μπορούν να συμμετάσχουν μαζί ή και ξεχωριστά. Αυτό το επιλέγει ο κάθε ενδιαφερόμενος. Το κόστος του Α και Β εργαστηρίου είναι 6 ευρώ συνολικά για κάθε παιδί και αντιστοιχεί σε 3 ευρώ στο κάθε εργαστήρι. Σημειώνεται πως στη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής έως 20 Μαΐου στο τηλέφωνο 6977718334, ενώ περαιτέρω πληροφορίες διατίθενται στις ιστοσελίδες www.xwra.gr , www.natureinaction.gr.