Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ένα ξενοδοχείο ανοικτό στην Ευρυτανία. Λειτουργεί κατ’ εξαίρεση της ΚΥΑ που προβλέπει αναστολή λειτουργίας

Μονάχα μια ξενοδοχειακή μονάδα, στην πόλη του Καρπενησίου, θα είναι σε λειτουργία μέχρι τα τέλη Απριλίου σε ολόκληρο τον νομό Ευρυτανίας.karpenisi-iliovasilema11

Αναρτήθηκε, στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Τουρισμού, η τελική λίστα με τα  ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα, τα οποία ανά Περιφερειακή Ενότητα θα λειτουργούν κατ’ εξαίρεση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας εξαιτίας του κορονοϊού.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, το ξενοδοχείο που θα παραμείνει σε λειτουργία έως και τις 30 Απριλίου 2020, κατ΄ εξαίρεση του μέτρου απαγόρευσης λειτουργίας των καταλυμάτων, θα είναι το Lecadin, στο 1ο χλμ. Καρπενησίου-Αγρινίου, στο Καρπενήσι.

Η απόφαση για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχειακών μονάδων στην Ευρυτανία ήλθε πριν λίγες ημέρες. Το Υπουργείο Τουρισμού, με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοίνωσε την απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου, με την υποχρέωση να λειτουργεί ένα (1) ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας και τρία (3) ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Επιβεβλημένη απόφαση

Μάλλον με ανακούφιση αντιμετώπισαν το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους -με κυβερνητική απόφαση- οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στο Καρπενήσι, καθώς, όπως είχαν καταγράψει σε ρεπορτάζ τους τα «Ευρυτανικά Νέα», το σύνολο των κρατήσεών τους είχε, εδώ και ημέρες, ακυρωθεί και ήδη, αρκετά καταλύματα είχαν σταματήσει τη λειτουργία τους, αφενός προκειμένου να συμβάλουν στην προάσπιση της δημόσιας Υγείας και αφετέρου για να περιορίσουν τα λειτουργικά κόστη και τις μεγάλες ζημίες που υφίστανται.

Θυμίζουμε ότι, με επιστολή της προς το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας, η Ένωση Ξενοδόχων νομού Ευρυτανίας είχε περιγράψει με δραματικούς τόνους την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο του τοπικού Τουρισμού από την έναρξη της κρίσης του κορονοϊού. Με τη σειρά του, ο βουλευτής Ευρυτανίας, Κων/νος Κοντογεώργος, με αναφορά του στα συναρμόδια υπουργεία, είχε ζητήσει τη λήψη μέτρων στήριξης του κλάδου.

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σε δηλώσεις του τόνισε πως «τα κριτήρια και η σκέψη για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων ήρθε από το υπουργείο Υγείας, γιατί είναι προφανές ότι από τη στιγμή που μικραίνουν τα κριτήρια ακόμα και για τις συναθροίσεις στα δέκα άτομα, χώροι όπως τα ξενοδοχεία δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν να λειτουργούν. Ήρθαμε σε συνεννόηση με τον κλάδο, ο οποίος συμφώνησε στην αναγκαιότητα του κλεισίματος».

Να τονιστεί ότι η απόφαση διακοπής λειτουργίας των ξενοδοχείων, επιτρέπει στους εργαζομένους και στις επιχειρήσεις να ενταχθούν στα μέτρα οικονομικής στήριξης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και τα οποία αναμένεται να διευρυνθούν.