Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

«Το υφάδι της χαράς»

«Η γνώση και η εμπειρία που περισσεύει, είναι αναγκαίο να μοιράζεται, αφήνοντας χώρο μέσα μας για τη νέα που θα έρθει. Έτσι αισθανθήκαμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε το Υφάδι της Χαράς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση για την διεξαγωγή του βιωματικού εργαστηρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Μαΐου 2012 στο Καφωδείο «Ορφέας», στη Λαμία

xwra2

Παρασκευή
Ώρα 5.00-6.30 μ.μ.
Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό και τη σωματική έκφραση, καλλιεργούμε την αυτοεκτίμηση! Εμπνευσμένο από το παραμύθι «Πριγκίπισσες άγνωστες και ξεχασμένες». Την επιμέλεια έχει αναλάβει η Δήμητρα Νικοπούλου, εκπαιδευτικός , καθηγήτρια φυσικής αγωγής- χορού, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού. Στο μέρος αυτό θα δοθεί CD με μουσική και σημειώσεις.

Ώρα 6:30-9.00 μ.μ.
«Μ’ ένα παραμύθι δουλεύω την αυτοεκτίμηση». Το βιωματικό αυτό εργαστήρι απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς που ενδιαφέρονται να κατανοήσουν και να βοηθήσουν τα παιδιά που δεν πιστεύουν στον εαυτό τους, που τον υποτιμούν, που θεωρούν ότι δεν αξίζουν.

Ποια είναι αυτά τα παιδιά; Πώς βιώνουν τη ζωή τους τα παιδιά που πιστεύουν ότι δεν αξίζουν; Γιατί είναι σημαντικό να προσέξουμε τα παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση; Υπάρχουν πρακτικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να τα βοηθήσουμε και να τα στηρίξουμε; Την εισήγηση (Βιωματική Διδασκαλία) έχει αναλάβει η Αρετή Καραμανιάν, ψυχολόγος –ψυχοθεραπεύτρια.

Σάββατο
Καταρχάς να αναφέρουμε πως αν κάποιος παρακολουθήσει όλες τις ώρες του Σαββάτου, το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 35 ευρώ, ενώ όσοι παρακολουθήσουν όλο το σεμινάριο των 10 ωρών είναι 45 ευρώ.

Ώρα 10.00-11:30 π.μ.
Μέσα από τη μουσική που σε ταξιδεύει, την εικαστική χορογραφία, τη δημιουργική κίνηση, τον αυτοσχεδιασμό, τη δραματοποίηση, καλλιεργούμε τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Εμπνευσμένο από «Το Ηλιοτρόπιο», «Ένα δέντρο μια φορά», του Ευγένιου Τριβιζά, «Το δέντρο που έδινε», του Σελ Σιλβερσταιν.

Ώρα 11:30-1:30 μ.μ.
Συναισθηματική Αγωγή ή πώς να μεγαλώσουμε παιδιά με συναισθηματική νοημοσύνη. Το εργαστήρι απευθύνεται σε γονείς και Εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να μάθουν πώς να μεγαλώσουν παιδιά με συναισθηματική νοημοσύνη ή νοημοσύνη της καρδιάς.

Το να διαθέτει κανείς συναισθηματική νοημοσύνη σημαίνει ότι μπορεί να είναι ο εαυτός του, να αγαπά, να δημιουργεί αρμονικές σχέσεις με τους άλλους, να εξελίσσεται, να αντιδρά στις συναισθηματικά δύσκολες καταστάσεις, σε διαμάχες, αποτυχίες, χωρισμούς να αξιοποιεί τις δοκιμασίες της ζωής ώστε να γίνονται εποικοδομητικές και όχι καταστροφικές. Με λίγα λόγια, σημαίνει ότι έχει «δεξιότητες ζωής». Εισηγήτρια στο εν λόγω κομμάτι θα είναι η Αρετή Καραμανιάν.

Ώρα 1:30-2.00 μ.μ.
«Χορός στο νησί των συναισθημάτων» με την Δήμητρα Νικοπούλου

Ώρα 3.00-5.00 μ.μ.
Η τέχνη της χορογραφίας, σημειολογία, κλασική χορογραφία, δημιουργική χορογραφία, η χορογραφία στα μικρά παιδιά, η μουσική στα μικρά παιδιά, επίσης με τη Δήμητρα Νικοπούλου.
Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 6977718334.

Καφωδείο «Ορφέας»
Όθωνος 10, Λαμία
25 και 26 Μαΐου
www.xwra.gr