Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Αναβλήθηκε η συζήτηση στην Περιφέρεια για μεγάλο αιολικό πάρκο στα Σελλά Καρπενησίου

Χθες, Τετάρτη 23 Μαΐου 2012, συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με ένα θέμα που αφορούσε και την Ευρυτανία και ειδικότερα την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στον δήμο Καρπενησίου.

 anemogennitria445646

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ισχύος 22 MW, στη θέση «Μοσχοπλάι» του δήμου Καρπενησίου. Το αιολικό αφορά την εγκατάσταση 11 ανεμογεννητριών, ύψους 78μέτρων και ακτίνα πτερυγίων 41μέτρων η κάθε μία, κοντά στα Σελλά Καρπενησίου.

Το Τοπικό Συμβούλιο τοποθετήθηκε αρνητικά, λόγω ιδιοκτησίας της περιοχής, καταστροφής του περιβάλλοντος κ.λπ. Επίσης, δεν υπήρχε η γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Καρπενησίου και γι’ αυτό τον λόγο ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ύστερα από επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη, ζήτησε την αναβολή του θέματος, όπως και έγινε.  

Ωστόσο, το θέμα αναμένεται να επανέλθει σε νεότερη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης ενώ θα τεθεί και θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου.