Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ξεκίνησαν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Στην Ευρυτανία 105 υποψήφιοι Λυκείων και 40 του ΕΠΑΛ.

Στη μάχη των πανελληνίων εξετάσεων έχουν ριχτεί, από την περασμένη Δευτέρα, πάνω από 110.000 υποψήφιοι σε όλη τη χώρα, οι οποίοι διεκδικούν τις 76.094 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

exetaseis24234224

Στην Ευρυτανία, συνολικά 145 άτομα από τα Γενικά Λύκεια, αλλά και ΕΠΑΛ του νομού συμμετέχουν στις εξετάσεις με στόχο την εισαγωγή τους σε κάποιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΑΕΙ) ή Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) της χώρας.

Συγκεκριμένα, 74 μαθητές του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου, 4 των Λυκειακών Τάξεων Φουρνάς, 6 των Λυκειακών Τάξεων Κερασοχωρίου, 8 των Λ. Τ. Γρανίτσας και ακόμη 13 μαθητές των Λ. Τ. Ραπτοπούλου, προσήλθαν τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2012 στα εξεταστικά κέντρα της περιοχής, για να διαγωνιστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Εντωμεταξύ, την Τρίτη 22 Μαΐου 2012, άνοιξε η αυλαία των πανελλαδικών και για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι επίσης εξετάστηκαν στην Νεοελληνική Γλώσσα. Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πως συνολικά 40 μαθητές προσήλθαν στο εξεταστικό κέντρο του 1ου ΕΠΑΛ Καρπενησίου.

την Τετάρτη 23 Μαΐου οι μαθητές των Γενικών Λυκείων εξετάστηκαν στη Βιολογία, τη Φυσική, την Ιστορία και τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, ενώ οι μαθητές των ΕΠΑΛ την Πέμπτη 24 Μαΐου, στα Μαθηματικά Ι.

Οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ολοκληρώνονται στις 5 Ιουνίου -με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας- και στις 11 Ιουνίου -με τα μαθήματα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Στοιχεία Παθολογίας, Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων, Αγωγή Προσχολικής Ηλικίας και Ανθοκηπευτικές Καλλιέργειες- αντίστοιχα.

Ωστόσο για αρκετούς υποψήφιους προβλέπονται αλλαγές στο πρόγραμμα των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων, λόγω της διεξαγωγής των εκλογών στις 17 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012.

Επισημαίνεται ότι τα σχολεία που θα χρησιμοποιηθούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ως εξεταστικά κέντρα του Ειδικού μαθήματος των Αγγλικών, την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012, θα παραδοθούν στις αρμόδιες αρχές στις 17:00 η ώρα.

Επίσης, οι Διευθυντές σχολείων που διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες κ.λ.π.) να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεσή τους.