Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Κορονοϊός: Αρνητικά βγήκαν ακόμα τρία (3) ύποπτα κρούσματα στην Ευρυτανία. Παραμένει «καθαρός» ο νομός

Ευχάριστα ήταν τα νέα που έφθασαν σήμερα (2/4) στους ανθρώπους του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου και αφορούσαν τα αποτελέσματα εξέτασης τριών (3) νέων δειγμάτων από ύποπτα για κορονοϊό κρούσματα στην Ευρυτανία.9

Το Ινστιτούτο Παστέρ απάντησε πως και τα 3 δείγματα προέκυψαν αρνητικά. Η Ευρυτανία παραμένει «λευκή» στον χάρτη κρουσμάτων covid-19, σε ένα κλειστό «κλαμπ» μαζί με λίγους νομούς ακόμα πανελλαδικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πιο πρόσφατες περιπτώσεις αφορούσαν μέλη της ίδιας οικογένειας -αντρόγυνο και μια ηλικιωμένη γυναίκα, μητέρα ενός εκ των δύο νέων, από χωριό της Δυτικής Ευρυτανίας, που διαδοχικά, την τελευταία εβδομάδα, εμφάνισαν συμπτώματα δύσπνοιας, βήχα κ.ο.κ.

Ανήμερα Πρωταπριλιάς, από το Γ.Ν. Καρπενησίου εστάλησαν τα σχετικά δείγματα προς εξέταση, ενώ τα τρία άτομα νοσηλεύονταν, υπό αυστηρά και σύμφωνα με το πρωτόκολλο μέτρα πρόληψης, σε θαλάμους του νοσοκομείου.

Την Πέμπτη (2/4) έφθασαν -σε δύο φάσεις- τα αποτελέσματα, αρχικά για τις δύο γυναίκες και νωρίς το βράδυ για τον άντρα. Τα τρία δείγματα προέκυψαν αρνητικά και σήμαναν τη λήξη του «συναγερμού».

Υπενθμίζεται ότι την Τρίτη (31/3), αρνητικός στον covid-19 βρέθηκε ένας ηλικιωμένος από χωριό του νομού, που εμφάνιζε δύσπνοια.