Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ολοκληρώνονται τα πάρκινγκ. Παραδίδονται 150 θέσεις ελεύθερης στάθμευσης

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το πάρκινγκ στην παλιά Λαϊκή Αγορά παραδίδεται για χρήση μέχρι τέλος Μαΐου, περιλαμβάνοντας 30 θέσεις για Ι.Χ. αυτοκίνητα. Μέσα στο καλοκαίρι ολοκληρώνεται η κατεδάφιση του παλιού ΚΤΕΛ και δημιουργούνται 120 νέες θέσεις στάθμευσης

parking ktel497

ΠΑΝΩ. Προχωρούν οι εργασίες στο παλιό ΚΤΕΛ για το μεγάλο πάρκινγκ των 120 θέσεων. Οι κολόνες «σηκώνονται» για να πέσει η πλάκα που θα δώσει τη διάβαση στον πάνω δρόμο. ΚΑΤΩ. Σύντομα παραδίδεται το πάρκινγκ των 30 θέσεων στάθμευσης στην παλιά Λαϊκή Αγορά, αφού εκκρεμεί μόνο το φύτεμα πρασίνου για να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

parking laiki497

Σημαντική αλλαγή στην καθημερινή ζωή στο κέντρο της πόλης του Καρπενησίου αναμένεται να φέρει η ολοκλήρωση κατασκευής δύο μεγάλων χώρων ελεύθερης στάθμευσης, στην παλιά Λαϊκή Αγορά και το παλιό ΚΤΕΛ, που θα προσφέρουν 150 δωρεάν θέσεις πάρκινγκ

Αποτελεί ζητούμενο ετών η διευθέτηση των χώρων στάθμευσης στο Καρπενήσι. Διαχρονικά, οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τα έργα που τώρα ολοκληρώνονται, δεν θα λέγαμε ότι αποτελούν παράδειγμα άμεσης πολιτικής δράσης για λύση στο πρόβλημα.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Οι πολίτες θυμούνται τις μαραθώνιες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβούλιου Καρπενησίου, επί ημερών των προηγούμενων δημοτικών αρχών, όταν η πρόταση ήταν πότε να γίνουν πάρκινγκ με εμπορικά κέντρα, πότε να γίνουν υπόγεια πάρκινγκ και πλατείες με εμπορικά κέντρα κ.λπ.

Ωστόσο, το πλήρωμα του χρόνου έφτασε. Βεβαίως, οι βάσεις είχαν ήδη μπει. Η νέα δημοτική αρχή, όμως, έκανε πράξη αυτό που χρόνια λίμναζε. Ολοκληρώνει μέσα σε ένα μόλις έτος δύο μεγάλα έργα. Το πάρκινγκ στην παλιά Λαϊκή Αγορά και την κατεδάφιση του παλιού ΚΤΕΛ, όπου εκεί, μέσα στο κέντρο της πόλης, θα διαμορφωθεί και το μεγάλο πάρκινγκ.    

Ο αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, ήταν κατηγορηματικός για τα δύο αυτά έργα. Θα παραδοθούν πολύ σύντομα στους πολίτες, λέει, ενώ υπενθυμίζει και πάλι τα οικονομικά οφέλη -κυρίως από την κατεδάφιση του ΚΤΕΛ- αφού ο δήμος ενέταξε το έργο στο ΕΣΠΑ, χρηματοδοτώντας το με ευρωπαϊκά κονδύλια, κερδίζοντας περίπου 800.000 ευρώ, που χρησιμοποίησε για άλλα έργα.

ΠΑΛΙΟ ΚΤΕΛ
Τα έργα κατεδάφισης του παλιού ΚΤΕΛ τελειώνουν μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα  με τον κ. Σουλιώτη. Από τη διαμόρφωση του χώρου, η οποία θα γίνει σε επίπεδα, εναρμονισμένη με τη μελέτη της αστικής ανάπλασης, θα προκύψουν 120 ελεύθερες θέσεις στάθμευσης.

Να θυμίσουμε ότι την εργολαβία ανέλαβε η εταιρεία "3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ", με έκπτωση 41%. Η σύμβαση υπογράφηκε στο ποσό των 903.000 ευρώ. Η υποχρέωση του εργολάβου ήταν να ολοκληρώσει και να παραδώσει το έργο μέχρι τις 26 Απριλίου 2012.

Για το θέμα, ο αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης δηλώνει: "Το έργο του πάρκινγκ στο παλιό ΚΤΕΛ, τώρα που ο καιρός το επιτρέπει, εκτελείται κανονικά. Ήδη και με μια πρώτη εικόνα, ο οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει τις κολόνες που «σηκώνονται» για να πέσει η πλάκα που θα δώσει τη διάβαση στον πάνω δρόμο. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η φάση των εργασιών, θα ξεκινήσει η απομάκρυνση των μπάζων και σιγά σιγά θα διαμορφώνεται ο χώρος του πάρκινγκ. Όλα αυτά πιστεύουμε ότι αρχές του καλοκαιριού θα έχουν ολοκληρωθεί και μέσα στο καλοκαίρι θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε το πάρκινγκ στο ΚΤΕΛ".

ΠΑΛΙΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ
Οι εργασίες για το πάρκινγκ στην παλιά Λαϊκή Αγορά, επί της Αθ. Καρπενησιώτη έχουν ολοκληρωθεί. Είναι θέμα ημερών να παραδοθεί για χρήση, σύμφωνα με τον κ. Σουλιώτη. Η κατασκευή του έργου, που έγινε από τον ανάδοχο κ. Κώστα Χούπα, ο οποίος προσέφερε έκπτωση 5%, κόστισε 58.336,29 ευρώ. Η χρήση του θα δώσει διέξοδο στο πρόβλημα της στάθμευσης στο εμπορικό κέντρο της πόλης, με τη διάθεση 30 ελεύθερων θέσεων πάρκινγκ, που θα προορίζονται μόνο για Ι.Χ. αυτοκίνητα και όχι για φορτηγά.

Για το θέμα, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Σουλιώτης δηλώνει: "Το πάρκινγκ στην παλιά Λαϊκή είναι ήδη έτοιμο. Απλά μας έχει καθυστερήσει το εξής: είχαμε αποφασίσει ότι στο συγκεκριμένο πάρκινγκ -επειδή χαλάσαμε έναν χώρο πρασίνου- θα ακολουθήσουμε μια διαφορετική μέθοδο όσον αφορά το οδόστρωμά του. Συγκεκριμένα, αποφασίσαμε την τοποθέτηση κυβόλιθων, οι οποίοι μέσα περιέχουν χώμα, για να μπορούμε να φυτέψουμε γκαζόν. Δυστυχώς, οι συνεχείς βροχές δεν μας επιτρέπουν να βρούμε στεγνό χώμα για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτή τη δουλειά. Πιστεύω μέσα στην εβδομάδα να έχει λήξει το πρόβλημα και το πάρκινγκ να δοθεί στην κυκλοφορία, διότι οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί.

Το μόνο που απομένει είναι να φυτευτεί το πράσινο. Μέσα στην εβδομάδα θα ολοκληρωθεί και αυτή η φάση των εργασιών και θα μπει σε λειτουργία και σε χρήση το πάρκινγκ της παλιάς Λαϊκής Αγοράς.

Τέλος, να σημειώσω πως όλα τα πάρκινγκ θα είναι δωρεάν".