Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Και τώρα... πάλι φίλοι. “Καλωσορίζουμε την Ντόρα”, ανακοινώνει η ΝΟΔΕ Ευρυτανίας

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

“Σε περιμένω να ΄ρθεις και πάλι”. Στίχος από έναν παλιό κομματικό ύμνο της Νέας Δημοκρατίας, που βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στην επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία

ntora-kontogeorgos111

Χριστούγεννα 2011. Η συνάντηση Ντόρας - Κοντογεώργου, στην οποία τέθηκε από τον Κώστα Μπακογιάννη η πρόταση για κοινό ψηφοδέλτιο στην Ευρυτανία, αλλά κατέληξε στο κενό. Στη συνάντηση εκείνη ειπώθηκαν πολλά. Η θερμή χειραψία των δύο δεν βοήθησε και η πολιτική μάχη στις 6 Μαΐου ήταν ανελέητη.


 

Στην Ευρυτανία, η συνεργασία Ντόρας - Σαμαρά έσκασε σαν “βόμβα”. Βέβαια, πολλοί το περίμεναν και ακόμη περισσότεροι -είναι η αλήθεια- το εύχονταν. Όμως, ας όψονται οι υποχρεώσεις. Κι έτσι, ο Ευρυτανικός λαός, στις εκλογές της 6ης Μαΐου, προσήλθε χωρισμένος σε δύο κεντροδεξιά στρατόπεδα, εν μέσω... ιαχών

Τώρα, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές και λίγο πριν τις νέες, βλέπει έκπληκτος τους πολιτικούς αρχηγούς των δύο αυτών κομμάτων να δίνουν τα χέρια. Είχαν προηγηθεί τα τελευταία δύο χρόνια επικές μάχες στα πολιτικά χαρακώματα.{div float:right}{module Google (Τετράγωνο 300χ250 κειμενο)}{/div}

Είχαν προηγηθεί ύβρεις, μικροπολιτικές και ενίοτε προσωπικές επιθέσεις εκατέρωθεν και όχι μόνο σε επίπεδο στελεχών. Οι ίδιοι οι πολιτικοί αρχηγοί ουκ ολίγες φορές είχαν διαπληκτιστεί -για άλλους “ξεκατινιαστεί”- δημόσια και χωρίς καμία αναστολή.

Μαζί τους παρέσυραν και έναν λαό. Στην Ευρυτανία ο κόσμος ήταν διχασμένος. “Εσείς” κι “εμείς”, ήταν οι προσφωνήσεις στις δεκάδες πολιτικές συζητήσεις που έλαβαν χώρα ανά τον νομό και πολλές φορές κατέληγαν και σε.. πικρίες.

Στην Ευρυτανία, η υπόθεση κεντροδεξιά είναι ιδιάζουσα. Οικογένειες χωρίστηκαν -προς Θεού μόνο πολιτικά- φιλίες δοκιμάστηκαν και οι άλλοτε πολιτικοί, και πολλές φορές προσωπικοί φίλοι, ξεσπάθωσαν σε εμπρηστικές δηλώσεις ο ένας εναντίον του άλλου. Τώρα, όλοι “μαζεύτηκαν” ακολουθώντας τον αρχηγό. Οι πληγές, όμως, κλείνουν έτσι εύκολα;

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας ν. Ευρυτανίας, η οποία εκδόθηκε τη Δευτέρα και αναφέρεται στη συνεργασία με την Ντόρα Μπακογιάννη. “Καλωσορίζουμε την Ντόρα Μπακογιάννη”, αναφέρουν τώρα, όταν πριν “έσταζαν φαρμάκι”  κατά τη δήλωση πολιτικού με ενεργό δράση στην Ευρυτανία.

Στόχος ήταν η επανένωση
Στην Ευρυτανία, η αλήθεια είναι ότι στόχος πολλών ήταν η επανένωση της κεντροδεξιάς. Ο ίδιος ο Κώστας Μπακογιάννης είχε προκαλέσει έντονο προβληματισμό, όταν τα περασμένα Χριστούγεννα, σε συνάντηση που έγινε σε γνωστό νεοδημοκρατικό στέκι -και κατέγραψαν αποκλειστικά τα “Ευρυτανικά Νέα” με κάθε λεπτομέρεια- είχε προτείνει κοινό ψηφοδέλτιο στις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.

Την πρότασή του αυτή την υπερασπίστηκαν πολλοί Νεοδημοκράτες και πολλοί από τη Δημοκρατική Συμμαχία. Η πρόταση αφορούσε τοπική συνεργασία, μόνο στον νομό, αφού κάτι τέτοιο για όλη την Ελλάδα δεν φαινόταν τότε εφικτό.

Σε εκείνη τη συνάντηση, στην οποία παρών ήταν και ο Κώστας Κοντογεώργος, ο οποίος πρόσφατα εκλέχθηκε βουλευτής, κόντρα στη Δημοκρατική Συμμαχία, η οποία κατέβηκε “πλήρη εξαρτήσει” στην Ευρυτανία, λέγεται ότι η συμπεριφορά της Ντόρας τον πείσμωσε παρά το καλό κλίμα που υπήρχε, όπως βλέπουμε και στη φωτογραφία.

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ
“Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας του νομού Ευρυτανίας εύχεται στον βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργο Χρόνια Πολλά για την ονομαστική του εορτή, με κάθε οικογενειακή και προσωπική επιτυχία. Επίσης, τον συγχαίρει για την εκλογή του από τη Βουλή των Ελλήνων ως Κοσμήτωρ, με 195 ψήφους, έστω για αυτό το μικρό διάστημα.

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου έστειλαν πολλαπλά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλάζοντας σημαντικά τους κομματικούς συσχετισμούς. Η Νέα Δημοκρατία αναδείχθηκε πρώτο κόμμα, αλλά το εκλογικό αποτέλεσμα σαφώς δεν είναι ικανοποιητικό.

Το ΠΑΣΟΚ, ως βασικός υπεύθυνος της κρίσης που βιώνουμε ως χώρα, γνώρισε εκλογική συντριβή. Παράλληλα, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, βρήκε ανταπόκριση από σημαντική μερίδα των πολιτών, ένας πολιτικός λόγος καταγγελτικός και λαϊκίστικος. Αυτός ο πολιτικός λόγος αρθρώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και βασίστηκε στην  ανέξοδη κριτική, τις εύκολες λύσεις και την ακατάσχετη παροχολογία θυμίζοντας το (ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ). Υιοθετήθηκε δε και από νεότευκτους πολιτικούς σχηματισμούς, όπως αυτός του κ. Καμμένου, που προσπάθησε να πλειοδοτήσει σε ανευθυνότητα.

Στον νομό μας, οι Ευρυτάνες εμπιστεύτηκαν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και χάρισαν στην παράταξη μια μεγάλη νίκη. Η επιτυχία αυτή αποτελεί δικαίωση για όλους όσοι πιστέψαμε στην προσπάθεια και αγωνιστήκαμε για την επικράτησή της. Μας γεμίζει ταυτόχρονα με την ευθύνη να μη διαψεύσουμε την εμπιστοσύνη τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι δεν επαναπαυόμαστε, γιατί ο αγώνας συνεχίζεται, για επιβεβαίωση της νίκης, στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αφήνοντας πίσω οριστικά το χτες.

Το μετεκλογικό τοπίο που προέκυψε οδήγησε σε πολιτική αστάθεια και ακυβερνησία. Και αυτό επειδή κάποιοι επέλεξαν να λειτουργήσουν τυχοδιωκτικά. Έβαλαν τις τύχες της χώρας σε δεύτερη μοίρα, ελπίζοντας να αποκτήσουν λίγη παραπάνω δύναμη στις επόμενες εκλογές. Δεν είναι όμως μόνο αυτό που καθιστά τον ΣΥΡΙΖΑ ανεύθυνο. Μέσα από μια έκρηξη αλαζονείας, εξαγγέλλουν μέτρα αλλοπρόσαλλα και ανεφάρμοστα, που σπέρνουν το φόβο και την ανασφάλεια. Μέτρα που οδηγούν τη χώρα εκτός της ευρωπαϊκής οικογένειας και καταδικάζουν τους Έλληνες στην εξαθλίωση.

Η Νέα Δημοκρατία μέσα σε αυτό το κλίμα ρευστότητας εξακολουθεί να είναι θεματοφύλακας της σταθερότητας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Και προς αυτή την κατεύθυνση ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Ο Πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς, επεσήμανε ότι δύο χρόνια υποστήριζε μόνος του αυτά που τώρα οι περισσότεροι αποδέχονται στην Ευρώπη, δηλ. ευρωομόλογο, ομόλογα επενδύσεων, υποδομών και επανεκκίνηση της οικονομίας, επιδεικνύοντας πατριωτική και παραταξιακή συνείδηση, απηύθυνε προσκλητήριο για τη συγκρότηση ισχυρού ευρωπαϊκού μετώπου.  Διαγράφοντας τις διχαστικές γραμμές του χθες, προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις για τη διαμόρφωση μιας δυνατής πρότασης για το αύριο της χώρας. Μιας πρότασης με την Ελλάδα όχι μόνο μέσα στην Ευρώπη, αλλά και σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας.

Σε αυτό το κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση, βάζοντας πάνω από όλα το ΕΜΕΙΣ και όχι το ΕΓΩ, καλωσορίζουμε, όσα στελέχη άλλων κομμάτων ανταποκρίθηκαν και με ιδιαίτερη χαρά την συμπόρευση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρας Μπακογιάννη στο πλευρό της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης της Νέας  Δημοκρατίας, περιμένοντας και από άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Στις ερχόμενες εκλογές τις 17ης Ιουνίου τραβάμε μια γραμμή στο χτες και προχωράμε στο μέλλον. Ορθώνουμε ανάχωμα στον λαϊκισμό και την εθνική απομόνωση, από όπου και να προέρχεται. Το Ευρωπαϊκό μέτωπο δυναμώνει. Μας ενώνουν κοινές αξίες, κοινές ιδέες, κοινοί στόχοι. Όλοι μαζί θα κερδίσουμε και θα τα καταφέρουμε, η Ευρυτανία μας έχει μέλλον”.