Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ακόμα ένα αρνητικό δείγμα για κορονοϊό στο Νοσοκομείο Καρπενησίου. Παραμένει χωρίς κρούσμα η Ευρυτανία

12

Για μια ακόμα ημέρα, η Ευρυτανία παραμένει «καθαρή» στο ζήτημα του κορονοϊού.

Το πιο πρόσφατο ύποπτο κρούσμα αφορούσε ηλικιωμένο, μόνιμο κάτοικο χωριού της Δυτικής Ευρυτανίας, που μεταφέρθηκε την Κυριακή (5/4) στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, με δύσπνοια, πυρετό και άλλα συμπτώματα.

Βάσει οδηγιών ΕΟΔΥ, το περιστατικό κρίθηκε ως ύποπτο και ο ηλικιωμένος άνδρας οδηγήθηκε στον ειδικό θάλαμο που έχει διαμορφωθεί για αυτές τις περιπτώσεις, ενώ ελήφθη δείγμα και εστάλη στη Λάρισα προς εξέταση.

Τα αποτελέσματα έφθασαν νωρίς το βράδυ της Κυριακής και έδειξαν πως το ύποπτο κρούσμα δεν είχε μολυνθεί από τον cocid-19. Ο ηλικιωμένος νοσηλεύεται πλέον σε θάλαμο της Παθολογική Κλινικής και γίνεται προσπάθεια για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα υγείας του.

Έτσι, ο νομός Ευρυτανίας παραμένει «λευκός» στον χάρτη κρουσμάτων του ΕΟΔΥ. Όλα τα δείγματα που εστάλησαν (περισσότερα από 10) και αφορούσαν ύποπτα κρούσματα, προέκυψαν αρνητικά. Στο "μηδέν" παραμένουν και οι όμοροι νομοί Αιτωλοακαρνανίας και Καρδίτσας, ενώ το πρώτο κρούσμα του ιού επιβεβαιώθηκε στη Φθιώτιδα, που αφορά γυναίκα στην Αταλάντη.