Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ευρυτανία: Λιγοστά τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις. Πειθαρχούν στα μέτρα οι πολίτες, αυξημένοι οι έλεγχοι

Δύο εβδομάδες έχουν συμπληρωθεί από την έναρξη του μέτρου περιορισμού στην κυκλοφορία, στην προσπάθεια αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού. Σε πολύ μεγάλο ποσοστό πανελλαδικά, οι πολίτες έχουν επιδείξει υψηλό βαθμό προσαρμογής και συμμόρφωσης, περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους στα απολύτως αναγκαία. Δεν λείπουν, πάντως, και οι εξαιρέσεις, όπου η λεγόμενη «ατομική ευθύνη» πάει… περίπατο.astinomia-prostima-karantina44

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του covid-19.

Από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, έως και την περασμένη Δευτέρα 6 Απριλίου, έχουν βεβαιωθεί 22.918 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Συμμόρφωση στην Ευρυτανία

Στον νομό Ευρυτανίας καταγράφονται -πιθανόν- τα λιγότερα πρόστιμα πανελλαδικά. Μέχρι και το πρωί της Τρίτης, 7 Απριλίου, έχουν βεβαιωθεί μόλις δέκα (10) παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση. Τα περισσότερα πρόστιμα (150 ευρώ έκαστο) επιβλήθηκαν την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου και αφορούσαν πολίτες που είτε δεν έφεραν μαζί τους τις σχετικές βεβαιώσεις ή SMS για τον λόγο της μετακίνησής τους, είτε έκαναν κατάχρηση της διάταξης.

Όπως λέει στα Ευρυτανικά Νέα ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν. Ευρυτανίας, κ. Τσιαμάκης Κοσμάς, οι πολίτες έχουν επιδείξει εντυπωσιακή συμμόρφωση στο μέτρο και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, μετακινούνται μονάχα για τα επιτρεπόμενα-για λόγους εργασίας, αγορές των αναγκαίων, αγροτικές και κτηνοτροφικές υποχρεώσεις, ατομική άθληση, περίθαλψη ηλικιωμένων κ.ο.κ.

Να σημειωθεί δε ότι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση, με περιπολίες αστυνομικών στο Καρπενήσι αλλά και τα χωριά του νομού· μάλιστα, το έργο του ΑΤ Κερασοχωρίου προς τον σκοπό αυτό, ενισχύεται με δυνάμεις από το Καρπενήσι.

Όπως έχουν καταγράψει και στα ρεπορτάζ τους τα Ευρυτανικά Νέα, η καθημερινή κίνηση στην πόλη του Καρπενησίου, αλλά και στα χωριά των δήμων Αγράφων και Καρπενησίου, είναι σχεδόν… ανύπαρκτη. Μόνο τα πρωινά θα δει κανείς λίγα ΙΧ αυτοκίνητα να κυκλοφορούν στην ευρυτανική πρωτεύουσα, κυρίως για επαγγελματικούς λόγους ή για λίγα ψώνια στην τοπική αγορά (σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, μανάβικα, κρεοπωλεία, φαρμακεία κ.α.).