Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε στη Βαρβαριάδα των Αγράφων, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

1

Κατολίσθηση μεγάλης κλίμακας σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (11/4), στον δρόμο που οδηγεί προς τα Άγραφα, μετά τον συνοικισμό «Σβερωνέϊκα» και πριν τη Βαρβαριάδα.

Τόνοι από χώμα και φερτά υλικά αποκολλήθηκαν από το πρανές έναντι του δρόμου και κατέληξαν με φοβερή ορμή και δύναμη στο οδόστρωμα. Το ευτύχημα είναι ότι από την πτώση των χωμάτινων όγκων δεν κινδύνεψε κανείς.

ΒΙΝΤΕΟ

Η μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε το πρωί και μέχρι αυτήν την ώρα το φαινόμενο εξελίσσεται. Για τον λόγο αυτό και μέχρι να σταθεροποιηθεί το έδαφος και να λήξει η κατολίσθηση, κρίθηκε δύσκολο και επικίνδυνο να γίνει επέμβαση από μηχανήματα.

Η μετάβαση προς τα Άγραφα γίνεται αυτή τη στιγμή μόνο μέσω του χωματόδρομου Μοναστηράκι - Σύχνικο, μόνο για αυτοκίνητα με τετρακίνηση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Αγράφων, αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως "...η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας με μηχανήματα επεχείρησε το πρωί για να ανοιχθεί δίοδος, πράγμα το οποίο δεν κατέστη δυνατό λόγω της μεγάλης σαθρότητας του εδάφους. Η κατάσταση θα εκτιμηθεί εκ νέου από μηχανικούς της Περιφέρειας. Προσωρινά η διέλευση γίνεται μέσω Μοναστηράκι - Σύχνικο και μόνο με αγροτικά οχήματα.

4

7

3

(ΒΙΝΤΕΟ: Λάμπρος Σβερώνης - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: Ευρυτανικά Νέα)