Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

ev media-logo

Δήμος Αγράφων: Με την άμεση κινητοποίηση όλων, γλιτώσαμε τα χειρότερα. Ποιους ευχαριστεί για την επιτυχή επιχείρηση

Τη θέση πως η γρήγορη και συντονισμένη κινητοποίηση όλων, απέτρεψε τα χειρότερα στο περιστατικό της μεγάλης πυρκαγιάς στο Τροβάτο Ευρυτανίας, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο δήμος Αγράφων, λίγες ώρες μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησης. Παράλληλα, δεν παραλείπει να εκφράσει «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι από κοντά κι από μακριά βοήθησαν στην αντιμετώπιση της χθεσινής πυρκαγιάς».25

ΦΩΤΟ. Ο δήμαρχος Αγράφων, Αλ. Κατδαμπίκης, δίπλα από το πυροσβεστικό ελικόπτερο και το πλήρωμά του, που συνέδραμε στη μάχη της επιχείρησης

Η ανακοίνωση του δήμου Αγράφων αναφέρει:

"Με την άμεση κινητοποίηση, γλιτώσαμε τα χειρότερα.

Η άμεση κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων, για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, αποσόβησε την ολοκληρωτική καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος στην κοινότητα Τροβάτο. Την χορτολιβαδική και δασική έκταση που κάηκε, με τη συνεργασία όλων μας οφείλουμε να την επαναφέρουμε στην προγενέστερη κατάσταση. Επειδή έρχεται καλοκαίρι και επειδή η φετινή λειψυδρία κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα, πρέπει να είμαστε όλοι μας, πολύ περισσότερο προσεκτικοί από κάθε άλλη χρονιά. Ένα λάθος , λόγω της δασικής πυκνότητας και του δύσβατου οδικού δικτύου, μπορεί να καταστρέψει το φυσικό πλεονέκτημα των Αγράφων που είναι το περιβάλλον.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το Δήμο Αγράφων, σε όλους όσοι από κοντά κι από μακριά βοήθησαν στην αντιμετώπιση της χθεσινής πυρκαγιάς.

Στον Yφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, στον υποστράτηγο της Πυροσβεστικής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κ. Κορέλλα που ήλθε στο Τροβάτο και συντόνισε την κατάσβεση, στους πιλότους του ελικοπτέρου και του αεροπλάνου που επεχείρησαν παρά τις αναταράξεις, στην Αντιπεριφέρεια Στερεάς που διέθεσε όλα της τα μέσα, στον κ. Τασιό που βρέθηκε κοντά, στον Bουλευτή του Νομού κ. Κοντογεώργο για το ενδιαφέρον του, στον Διοικητή και Yποδιοικητή της Πυροσβεστικής Καρπενησίου κ. Φακίτσα και κ. Φυσέκη, στους πυροσβέστες που ήλθαν από τη Στερεά και Θεσσαλία, τους εθελοντές πυροσβέστες από τη Καρδίτσα, στον Διοικητή του ΑΤ Κερασοχωρίου κ. Σιορίκη, στον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Χρήστο Τσιτσικάο, σε όλους τους κατοίκους που βοήθησαν με όλες τους δυνάμεις, στο Δασαρχείο Καρπενησίου, στους συμπατριώτες ανώτατα στελέχη της πυροσβεστικής κ. Γ. Παλιούρα και κ. Π. Νιάφα, στον πρώην υποστράτηγο κ. Ν. Λαθύρη, στα στελέχη του Δήμου Αγράφων και σε όλους όσους εξέφρασαν την αγωνία τους, την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους".