Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

ΠΕ Ευρυτανίας: «Πολίτες και πολιτεία, δίνουμε αυτόν τον αγώνα μαζί» - Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον κορονοϊό

Για τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά και της αντιμετώπισης των συνεπειών του, ενημερώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - ΠΕ Ευρυτανίας. Κινούνται σε εννέα (9) τομείς και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τροποποίηση της λειτουργίας των υπηρεσιών, δράσεις ενημέρωσης των πολιτών, ενίσχυση των νοσοκομείων, στήριξη των οικογενειών και των ευπαθών ομάδων κ.α.koronoios-nomarxia11

Στον σχετικό απολογισμό, διαβάζουμε τα εξής:

Μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού αλλά και αντιμετώπισης των συνεπειών του λαμβάνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας - ΠΕ Ευρυτανίας

1. Προσαρμογή της λειτουργίας των Υπηρεσιών μας στις νέες συνθήκες

-Προωθούμε την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών. Καλούμε τους πολίτες να περιορίζουν την παρουσία τους στις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Προτιμούμε το τηλέφωνο και το email.

-Καθιερώσαμε ως γραμμή εξυπηρέτησης των πολιτών το 2237350725 με ωράριο λειτουργίας 8:00 – 16:00

-Συμμετέχουμε στον εθνικό σχεδιασμό, συντονισμένοι με το Υπουργείο Υγείας τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία για την πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων, με στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού.

-Συνεδριάζουμε με τηλεδιασκέψεις.

-Πραγματοποιήσαμε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τον κορωνοϊό στην διάρκεια της οποίας απαντήθηκαν ζωντανά ερωτήσεις πολιτών.

-Ενισχύσαμε με υλικά τις υγειονομικές μας δομές

-Προχωράμε τακτικά σε προληπτικές απολυμάνσεις όλων των εγκαταστάσεων της ΠΕ Ευρυτανίας

-Αναστείλαμε προσωρινά τις εξετάσεις διπλωμάτων οδήγησης και χειριστών.

-Αναστείλαμε τη συμμετοχή μας σε εκδηλώσεις, εκθέσεις και δράσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό

2. Γραμμή ενημέρωσης και ψυχολογικής υποστήριξης

Με δόγμα το «Μένουμε Σπίτι αλλά δεν μένουμε μόνοι», στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, καθιερώσαμε τηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης. Ειδικοί επαγγελματίες επιστήμονες της ψυχικής υγείας, παρέχουν εθελοντικά ψυχολογική και συμβουλευτική στήριξη σε πολίτες που το έχουν ανάγκη αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Επιπλέον, παρέχεται πληροφόρηση για ζητήματα αναφορικά με τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού, καθώς και ενημέρωση για επιπλέον πηγές υποστήριξης των πολιτών, προς αντιμετώπιση της πανδημίας. Η γραμμή είναι δωρεάν και λειτουργεί καθημερινά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο 210-3002233 από 9:00 π.μ. έως 9:00 μ.μ.

3. On-line νηπιαγωγείο

Καθιερώσαμε On-line νηπιαγωγείο για παιδιά 3-5 ετών. Με έξυπνα και σύγχρονα μέσα βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα στην οικογένεια και δίνουμε στους γονείς την δυνατότητα να απασχολήσουν τα παιδιά μικρής ηλικίας γεμίζοντας δημιουργικά και ευχάριστα τον χρόνο παραμονής στο σπίτι τους, με ένα εργαλείο πληροφορικής εκπαίδευσης, το πρόγραμμα Kidoplanet.. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν σε όλους τους γονείς μαθητών νηπίων-προνηπίων. Οι γονείς που ενδιαφέρονται μπορούν να αποστείλουν στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. το ονοματεπώνυμό τους και την περιοχή κατοικίας.

4. Κατ' οίκον διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ

Αναδιαρθρώνουμε και επεκτείνουμε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ (τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες) με εμβόλιμες διανομές και παράδοση κατ’ οίκον.

5. Δωρεάν υπηρεσίες τηλεϊατρικής

Σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους, παρέχουμε δωρεάν υπηρεσίες τηλεϊατρικής στους πολίτες της Περιφέρειας μας. Οι πολίτες θα μπορούν να εγγραφούν στην υπηρεσία στο www.drbutton.gr και να ζητήσουν ιατρικές συμβουλές και καθοδήγηση. Η δράση υλοποιείται από τη "Γέφυρα"

6. Προμήθεια και Διάθεση Υγειονομικού Υλικού

-Στηρίζουμε με υγειονομικό Υλικό τις Υπηρεσίες του ΕΚΑΒ, του Νοσοκομείου και των δομών της Πρωτοβάθμιας Υγείας στο Νομό μας.

-Στηρίζουμε με υγειονομικό Υλικό τους επαγγελματίες υγείας της περιοχής μας που είναι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής για την αντιμετώπιση της πανδημίας

7. Στήριξη της Επιχειρηματικότητας

> Εκδώσαμε οδηγό Επιχειρηματικής Επιβίωσης και Λειτουργίας στην Εποχή της Υγειονομικής Κρίσης, ο οποίος βρίσκετε στο www.pste.gov.gr με αναφορά σε:

-Ασφάλεια και Υγιεινή στο χώρο εργασίας, η οποία αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα

-Προτάσεις για την προσαρμογή της κάθε επιχείρησης στην παρούσα κατάσταση (ενίσχυση ανθεκτικότητας σε καιρούς κρίσης, οργανωτική και τεχνολογική προσαρμογή, χρήση υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου)

-Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών

-Χρήση των τραπεζικών συναλλαγών

-Μεθοδολογία για την επόμενη Μέρα

8. Στηρίζουμε τα Νοσοκομεία της Περιφέρειάς μας με εξοπλισμό αξίας 4 εκ €

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ανταποκρινόμενη άμεσα στις συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία του COVID-19 για τον τομέα της Υγείας, έθεσε από την πρώτη στιγμή ως προτεραιότητά της τη στήριξη των δομών υγείας της Στερεάς Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, με ομόφωνη απόφαση των παρατάξεων, εγκρίθηκε δράση που αφορά στη στήριξη των οκτώ (8) Γενικών Νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας, με εξοπλισμό υγείας αξίας έως 4 εκατ. ευρώ, με πόρους από το ΠΕΠ (ΕΣΠΑ) Στερεάς Ελλάδας και το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων

9. Ενθαρρύνουμε την εθελοντική αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου.


Με πνεύμα σύνθεσης και συνεργασίας,

Πολίτες και πολιτεία, δίνουμε αυτόν τον αγώνα μαζί. Συνεχίζουμε!