Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Είκοσι τρεις (23) θέσεις για το «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Ευρυτανία. Οι ειδικότητες και η διαδικασία μόνιμων προσλήψεων

Η πρόσληψη 2.909 μόνιμων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ για την ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες. Στην Ευρυτανία οι προκηρυσσόμενες θέσεις ανέρχονται σε 23 και αφορούν τρεις ειδικότητες.boitheia-sto-spiti-autokinito

Μέσα στον Μάιο αναμένεται, πλην απροόπτου, να ξεκινήσει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τις 2.909 μόνιμες θέσεις στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Πριν μερικές ημέρες, σύμφωνα με έγγραφο από το Υπουργείο Εσωτερικών με καταληκτική ημερομηνία 9/4/20, ο δήμος Καρπενησίου δήλωσε τις ενεργές θέσεις των δομών του ΒΣΣ, τόσο του Δήμου Καρπενησίου όσο και του Δήμου Αγράφων, οι οποίες υλοποιούνται από την ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, καθώς και τις προβλεπόμενες θέσεις του Δήμου Κτημενίων -δομή η οποία ανήκει διοικητικά στην «Παρέμβαση».

Δηλώθηκαν και περιλήφθηκαν στην προκήρυξη οι ενεργές θέσεις τη δεδομένη στιγμή, ενώ για τις επιπλέον ανάγκες θα ακολουθήσει δεύτερη φάση προσλήψεων που θα καλυφθούν από κοινωνικά προστατευόμενες ομάδες.

Οι θέσεις στον δήμο Καρπενησίου είναι 12 και στον δήμο Αγράφων 11. Πρόκειται για τις ειδικότητες ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών (6 θέσεις), ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών (7 θέσεις) και ΥΕ Οικογενειακών Βοηθών (10 θέσεις).

Σημειώνεται ότι οι εν ενεργεία εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»  θα λάβουν ειδική μοριοδότηση 17 μορίων Χ 84 μήνες για το σύνολο των θέσεων που θα προκηρυχθούν. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2019 τροποποιήθηκε ο οργανισμός εσωτερικής υπηρεσίας για την ενσωμάτωση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στον οργανισμό του δήμου Καρπενησίου.