Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

ΕΛΜΕ Ευρυτανίας: Παράσταση διαμαρτυρίας και επίδοση ψηφίσματος στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας αντιδρά στο νέο σχέδιο νόμου για την Εκπαίδευση, που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση. Το πρωί της Πέμπτης (30/4), αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών καθηγητών προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας και επίδοση ψηφίσματος στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ευρυτανίας.elme-parastasi-diamartirias1

«Είναι ένα νομοσχέδιο απόλυτα συντηρητικό και αντιεκπαιδευτικό», τονίζει η ΕΛΜΕ και κατηγορεί την υπουργό Παιδείας για την επιλογή της χρονικής συγκυρίας που τέθηκε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο, «…μέσα στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας, του αναγκαστικού εγκλεισμού και της άρσης άσκησης κάθε συνδικαλιστικού δικαιώματος».

«Το υπουργείο», τονίζουν οι καθηγητές, «εξαντλεί τις παρεμβάσεις του σε αύξηση του αριθμού των εξετάσεων, σε αριθμό ή αλλαγή εξεταζομένων μαθημάτων, χωρίς αιτιολόγηση, χωρίς στοχοθεσία, προκειμένου να ικανοποιήσει το συντηρητικό πολιτικό του ακροατήριο με την αυστηροποίηση του συστήματος», ενώ κάνουν λόγο για προσπάθεια ενοχοποίησης των εκπαιδευτικών.

Στο στόχαστρο της ΕΛΜΕ και η επαναφορά της διαγωγής: «Στραμμένο στο πιο συντηρητικό παρελθόν (σ.σ. το νομοσχέδιο), επαναφέρει την αναγραφή της διαγωγής στους απολυτήριους τίτλους. Ένα μέτρο αναχρονιστικό και αντιπαιδαγωγικό που ανακαλεί μνήμες από τις ζοφερότερες μέρες της εκπαιδευτικής ιστορίας».

«Εκεί όμως το Υ.ΠΑΙ.Θ.», τονίζουν ακόμα οι συνδικαλιστές, «δεν μπορεί να κρύψει υπό κανένα μανδύα επικοινωνιακού χαρακτήρα την ταξική του αντίληψη για την εκπαίδευση και τη διάθεσή του για ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου σχολείου είναι οι διατάξεις που αφορούν το μέγιστο όριο ηλικίας για την εγγραφή στα ΕΠΑ.Λ».

«Απορρίπτουμε το περιεχόμενο του νομοσχεδίου ως απαράδεκτο και αναχρονιστικό, απαιτούμε την απόσυρσή του και καταγγέλλουμε την ίδια την πολιτική επιλογή της κατάθεσής του εν μέσω πανδημίας ως βαθιά αντιδημοκρατική», καταλήγουν οι καθηγητές.