Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

«Βλέπει» Καρπενήσι για προετοιμασία ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός. Η… μισή Σούπερ Λίγκα συζητά για το καλοκαίρι, αβεβαιότητα στις ομάδες

ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση

Νέα δεδομένα στον προγραμματισμό της θερινής προετοιμασίας των ελληνικών ομάδων ποδοσφαίρου, επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού. Οι σύλλογοι προσανατολίζονται σε προορισμούς εντός συνόρων, με το Καρπενήσι να αποτελεί την κορυφαία επιλογή.PAO-proetoimasia11

 

Κάθε χρόνο, το Καρπενήσι αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό εντός συνόρων, καθώς προσφέρει, εν πολλοίς, όλα όσα ζητούν οι σύλλογοι: Εξαιρετικό κλίμα και καιρικές συνθήκες, υψόμετρο, ποιοτικές ξενοδοχειακές μονάδες, απομόνωση και το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου, που παρά τα όποια διαπιστωμένα προβλήματά του, διαθέτει γήπεδα σε εξαιρετική -κάθε χρόνο- κατάσταση. Το εφετινό καλοκαίρι, τα δεδομένα αλλάζουν ριζικά στον σχεδιασμό των ομάδων, λόγω της εν εξελίξει κρίσης του κορονοϊού. Η αναστολή των αθλητικών διοργανώσεων έχει μεταθέσει χρονικά όλο τον γνωστό προγραμματισμό και το τοπίο παραμένει μάλλον θολό. Άγνωστο, λόγου χάριν, παραμένει το πότε θα επανεκκινήσουν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, το πώς θα διεξάγονται οι αγώνες κ.ο.κ.

Βάσει των οδηγιών της ΟΥΕΦΑ, μέχρι τις αρχές Αυγούστου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα πρωταθλήματα που βρίσκονται σε αναβολή λόγω της πανδημίας. Το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας δεν έχει ακόμα αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι ομάδες πρέπει να τακτοποιήσουν και τα της θερινής προετοιμασίας. Στους κόλπους των ομάδων που προετοιμάζονταν κάθε χρόνο στο εξωτερικό (Ελβετία, Αυστρία, Ιταλία, Γερμανία κ.α.), επικρατεί προβληματισμός και ανησυχία για τους κινδύνους που θα ελλοχεύει ένα ταξίδι εκτός συνόρων, λόγω κορονοϊού. Ακόμα και στο σενάριο που κάνει λόγο για κάμψη της πανδημίας τον Αύγουστο πχ, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι παίκτες και προπονητικό τιμ δεν θα εκτεθούν σε κίνδυνο. Έτσι, στο τραπέζι των συζητήσεων «πέφτει» η επιλογή η προετοιμασία να γίνει επί ελληνικού εδάφους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αθλητικών ιστοσελίδων που είναι κοντά στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» φέρονται να εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να επιλέξουν το Καρπενήσι για το «χτίσιμο» της νέας σεζόν.

«Η πρωτεύουσα της Ευρυτανίας», διαβάζουμε στη Sportday, «φέρεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ, να είναι η ιδανικότερη λύση στο μυαλό των ανθρώπων του Τριφυλλιού. Αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός προτιμά να πραγματοποιήσει τη φετινή του προετοιμασία στην Ελλάδα, καθώς οι ‘πράσινοι’ δεν επιθυμούν το ρίσκο του ταξιδιού σε μία χώρα που η πανδημία του κορονοϊού έχει χτυπήσει σφοδρά. Πάντοτε με γνώμονα την υγεία των ποδοσφαιριστών και του προπονητικού “τιμ” της ομάδας, την οποία δεν θα ήθελαν να θέσουν σε κίνδυνο».

Τα «Ευρυτανικά Νέα» επιβεβαίωσαν μέσα από το ρεπορτάζ τους τα παραπάνω. Οι υπεύθυνοι του ΠΑΟ είναι ήδη σε επαφές με ανθρώπους του Καρπενησίου και εξετάζουν το ενδεχόμενο να έρθουν στην ευρυτανική πρωτεύουσα για προετοιμασία. Άγνωστος παραμένει ο χρονικός ορίζοντας, καθώς όλα εξαρτώνται από το πότε θα ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα, αλλά και το πότε θα ξεκινήσει η νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Τα «Ευρυτανικά Νέα» επικοινώνησαν με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού του δήμου Καρπενησίου, κ. Γιάννη Σβερώνη, ο οποίος επιβεβαίωσε, χωρίς να κατονομάσει ομάδες, το αυξημένο ενδιαφέρον συλλόγων για προετοιμασία στο Καρπενήσι.

Τουλάχιστον 7-8 ομάδες (η… μισή Σούπερ Λίγκα) έχουν την Ευρυτανία ως πρώτη επιλογή στη λίστα τους, καθώς για πολλές από αυτές, το Καρπενήσι αποτελεί, ούτως ή άλλως, σταθερή επιλογή τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος για ΠΑΕ όπως η Λαμία, ο Παναιτωλικός, η Λάρισα, ο Πανιώνιος και άλλες. Από το ρεπορτάζ προκύπτει, τέλος, ότι και μια ακόμα ομάδα, η δεύτερη μεγαλύτερη των Αθηνών, εξετάζει το Καρπενήσι… Τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρχουν εξελίξεις.