Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας δεν συμμετείχε στη σημερινή 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ και εξηγεί τους λόγους

Τρίωρη στάση εργασίας προκήρυξε για σήμερα (6/5) η Ομοσπονδία των καθηγητών (ΟΛΜΕ), διαμαρτυρόμενη για τις προϋποθέσεις επιστροφής στις τάξεις, σημειώνοντας ότι στα περισσότερα σχολεία δεν έχουν γίνει απολυμάνσεις, δεν υπάρχουν αίθουσες με τα απαραίτητα τετραγωνικά μέτρα, δεν έχουν προβλεφθεί άδειες για τους εκπαιδευτικούς με υποκείμενες παθήσεις, ούτε υπάρχει μέριμνα για τις άδειες ειδικού σκοπού των αναπληρωτών.sxoliko-aithousa11

Παράλληλα, διαμαρτύρονται και για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας το οποίο χαρακτηρίζουν, αντιεκπαιδευτικό.

Στην 3ωρη στάση εργασίας δεν συμμετείχε η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, που δηλώνει αντίθετη στη συγκεκριμένη απόφαση και εξηγεί τους λόγους. Το Δ.Σ. των συνδικαλιστών καθηγητών αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην προκηρύξει στάση εργασίας για σήμερα, καθώς, όπως αναφέρει:

«Η απόφαση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ μας βρίσκει αντίθετους, καθώς θεωρούμε ότι μια τέτοια απόφαση δεν ενισχύει τη θέση του κλάδου απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου, αφήνει εκτεθειμένους τους εκπαιδευτικούς σε άδικη κριτική και επιτυγχάνει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει».

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου επιστρέφουν στα θρανία από τη Δευτέρα 11 Μαΐου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα (18 Μαΐου), θα επιστρέψουν στα θρανία και οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του Λυκείου, καθώς και οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου.

Στην Ευρυτανία, άπαντες οι εμπλεκόμενοι στην εκπαιδευτική διαδικασία, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι καθηγητές, οι μαθητές/τριες και οι γονείς, καθώς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, προετοιμάζονται για την επάνοδο στη σχολική πραγματικότητα.

Αναλυτικό, δισέλιδο ρεπορτάζ θα διαβάσετε στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν