Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

"ΜΠΛΕ": Ταινία μικρού μήκους, από την Καρπενησιώτισσα Σπυριδούλα - Υρώ Γιολδάση (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ιστορία ενός αποχωρισμού αποτυπώνεται στην ταινία διάρκειας 8,5 λεπτών όπου μια κοπέλα διηγείται τις εμπειρίες με τα συναισθήματά της, απ’ όσα έζησε. Δημιουργοί είναι η Καρπενησιώτισσα ηθοποιός Σπυριδούλα - Υρώ Γιολδάση και ο Γιώργος Κόκκινος.

 mple-movie1

Η φύση παίζει καθοριστικό ρόλο και συμμετέχει, δένοντας σαν παζλ τα κομμάτια του αποχωρισμού. Η παιδική χαρά, το ποδήλατο, ο ήχος των πουλιών, η θάλασσα, ένα πλοίο που αναχωρεί και μια ζωγραφιά δένουν αποσπασματικά τον καμβά στις αποχρώσεις του μπλε, συνθέτοντας ένα ποιητικό τοπίο συναισθηματισμών, διαβάζουμε για το φιλμ στο sparmatseto.gr.

Η 28χρονη Σπυριδούλα - Υρώ, που ανέλαβε την αφήγηση, την εικονοληψία, τη σκηνοθεσία και τη μουσική, γράφει για το φιλμάκι τα εξής: «Με αφορμή τα ποιητικά κείμενα του Γιώργου (σ.σ. Κόκκινου), και όντας αρκετά στατικοί το διάστημα αυτό, θελήσαμε να κάνουμε ένα μικρό ταξίδι με τον νου, συνθέτοντας εικόνες, λέξεις, σκέψεις, ήχους, χρώματα, με τα πιο απλά μέσα που διαθέταμε το διάστημα αυτό. Σαν την απλότητα του κενού, της απώλειας.

Η μεγαλοσύνη της φύσης, η απεραντοσύνη της θάλασσας, όπως κι ο έρωτας, ήταν εκεί για να μας θυμίσουν πως η ομορφιά δεν τελειώνει, ακόμη κι αν κάποιες φορές το ταξίδι είναι σύντομο ή έχει πάρει πια τη μορφή μιας ανάμνησης. Χωριστά, ή αλλιώς μια άλλη όψη του ‘μαζί’. Μπλε… Σαν τη μοναξιά και σαν τη θάλασσα…».

Η ταινία «Μπλε» είναι διαθέσιμη στο Youtube και μπορείτε να τη δείτε στο ακόλουθο λινκ: