Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Με όνειρα στη Γ' Εθνική ο ΑΠΟΚ. Αισιόδοξος για τον στόχο της παραμονής, δηλώνει ο πρόεδρος του «Βελουχιού»

Τις προτεραιότητες και τους στόχους της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς, που θα βρει τον ΑΠΟΚ στη Γ’ Εθνική, εξέθεσε σε συνέντευξή του ο κ. Παναγιώτης Ρεσίτης, πρόεδρος του συλλόγου. Φιλοδοξία του συλλόγου να μην αποτελέσει κομπάρσο αλλά υπολογίσιμη δύναμη για κάθε αντίπαλο.apok-protathlitis-2019-2020

 

ΑΠΟΚ "ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ". Η ομάδα που κατέκτησε χωρίς απώλεια βαθμών το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ευρυτανίας τη φετινή σεζόν. Πλέον το βλέμμα των διοικούντων είναι στη Γ’ Εθνική

Στην εκπομπή «90’ χωρίς καθυστερήσεις» και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Ζαγκώτση, μίλησε ο πρόεδρος του ΑΠΟΚ «Το Βελούχι», κ. Παναγιώτης Ρεσίτης, αναπτύσσοντας το πλάνο και τους στόχους των ανθρώπων της ομάδας για τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική Κατηγορία. «Έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας ώστε η ομάδα να παραμείνει, και μάλιστα από πολύ νωρίς, στην κατηγορία», δήλωσε με περίσσια αισιοδοξία.

 

Ο ΑΠΟΚ, δίχως να… ιδρώσει, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρυτανίας για τη σεζόν 2019-2020, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του αδιαφιλονίκητου φαβορί. Πέτυχε το απόλυτο νικών με το «10 στα 10» και τέρματα 49-2, με το παθητικό του να αποτελούν νέο αμυντικό ρεκόρ για την Α΄ΕΠΣΕ. Δεν χρειάστηκε, ύστερα από χρόνια, να πραγματοποιηθούν ούτε καν τα πλέι-οφ, καθώς είχε διψήφια διαφορά από τους «διώκτες» του. Στο κύπελλο το «Βελούχι» έβαλε δύσκολα στην Ποταμιά, γνωρίζοντας την ήττα-αποκλεισμό στα προημιτελικά με 1-0.

Για την άνετη κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο πρόεδρος του ΑΠΟΚ -και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας, ανέφερε:

«Ο στόχος του ΑΠΟΚ, από τη στιγμή που αποφασίσαμε τον γιο μου, Στέλιο, να αναλάβουμε την ομάδα, ήταν μόνο αυτός, να κατακτήσουμε χωρίς βαθμολογικές απώλειες το πρωτάθλημα (…). Κάνοντας σωστές επιλογές και προγραμματισμό, με προσθήκες τριών εκ των καλύτερων ποδοσφαιριστών στην Ευρυτανία (αναφέρθηκε σε Παχή, Κατσαδούρο, Μπακαλίδη) αλλά και παικτών από την Αθήνα, πετύχαμε το απόλυτο των νικών».

Παράλληλα, όσον αφορά στον σχεδιασμό για τη Γ’ Εθνική, σημείωσε πως «…ήδη έχουμε ξεκινήσει τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν, με καθημερινές επαφές με ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας. Δίνουμε προτεραιότητα στους Ευρυτάνες ποδοσφαιριστές, που αγωνίζονται είτε σε συλλόγους του νομού είτε ανά την επικράτεια».

«Στόχος μας είναι, και θα πραγματοποιηθεί», τόνισε ο κ. Ρεσίτης, «…ο ΑΠΟΚ να μείνει μόνιμα στη Γ’ Εθνική και σιγά-σιγά να κοιτάζει και πιο ψηλά. Έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας ώστε η ομάδα να παραμείνει, και μάλιστα από πολύ νωρίς, στην κατηγορία».

Το θέμα του προπονητή «είναι ανοικτό», σημείωσε και… αυτοανακηρύχθηκε ως ένας από τους προπονητές της ομάδας για τη νέα σεζόν, καθότι διαθέτει δίπλωμα προπονητή. Προτεραιότητα για την ομάδα αποτελεί η πειθαρχία και η τήρηση του ευ αγωνίζεσθαι, πρόσθεσε.

 

Εξάλλου, κατά τον ίδιο, πρέπει να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για τους λόγους που το ευρυτανικό ποδόσφαιρο έχει υποβαθμιστεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια. Η χαμηλή ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος κοστίζει σοβαρά και στον εκάστοτε εκπρόσωπο του νομού στη Γ’ Εθνική, είπε.

Στόχο αποτελεί, μεταξύ άλλων, ο ΑΠΟΚ να φέρει τους φιλάθλους ξανά στο γήπεδο, μέσα από τις νίκες και το ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο, ανέφερε και σημείωσε πως θα χρειαστεί και η συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της τοπικής κοινωνίας, φορέων και παραγόντων προς την επίτευξή του. «Δεν περισσεύει κανείς», δήλωσε χαρακτηριστικά.