Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Στον πυρετό των μεταγραφών

fash gia_to_monoterma

 * Η 14η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΝΕ σε αριθμούς: Ο Άγιος Προκόπιος γνώρισε την 7η συνεχόμενη ήττα του. Έσπασε τη μίνι εις βάρος του παράδοση ο Αίολος, αφού είχαν προηγηθεί η περσινή ισοπαλία με 2-2 στην Παλαιοκατούνα, η (εντός έδρας) ήττα 1-0, αλλά και το φετινό 1-1 του πρώτου γύρου. Το δεύτερο (και μάλιστα συνεχόμενο) διπλό πανηγύρισε ο Απεραντιακός, ενώ τις πέντε συνεχόμενες ήττα συμπλήρωσε η Φραγκίστα. Μόνο στην πρεμιέρα πήρε βαθμό το Κεράσοβο, που έχει να σκοράρει από την 7η αγωνιστική και το ματς με τον Άγιο Προκόπιο. Μόλις δύο γκολ στις πέντε αγωνιστικές του δευτέρου έχουν δεχτεί τα Άγραφα, που έχουν την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα (6 τέρματα), αλλά και την καλύτερη επίθεση (55 τέρματα).
Με σπασμένα φρένα τρέχει η Ποταμιά που έχει τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία στις πέντε αγωνιστικές του δευτέρου γύρου. Η ήττα από την Ποταμιά ήταν η πρώτη για την Κρέντη, που είχε να ηττηθεί από την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου και το 1-2 από τα Άγραφα. Μια (εντός έδρα) ισοπαλία στα τελευταία τρία παιχνίδια έχει η Δόξα Ραπτοπούλου, ενώ δέχεται γκολ στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία, Από την άλλη η τελευταία αντίπαλός της, η Μυρίκη, έχει μόνο νίκες στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.

* Απεραντιακός: Η αποβολή του Καμαρέτσου στο ματς με τη Φραγκίστα ήταν η πρώτη για την ομάδα του Απεραντιακού, γεγονός που σημαίνει πως δεν μπορεί να διεκδικήσει το βραβείο ήθους. Πλέον η μόνη ομάδα που δεν έχει αντικρύσει την κόκκινη κάρτα είναι η Φραγκίστα.
* Μετά από 1,5 χρόνο στη Δόξα Ραπτοπούλου ο αμυντικός Δημήτρης Ζήκας επέστρεψε στον Απεραντιακό.

* Άγραφα: Η θέση της ομάδας, μέχρι χθες Τρίτη 24 Ιανουαρίου, όσον αφορά τα μεταγραφικά, ήταν πως δεν πρόκειται να αποκτηθεί άλλος παίχτης. Βέβαια, μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου μένει ακόμα μια εβδομάδα και όλα μπορούν να ανατραπούν. Τα Άγραφα έψαχναν για ένα τερματοφύλακα και ένα μεσοαμυντικό.

Αίολος: Κάτι παρόμοιο με τα Άγραφα ισχύει και τον Αίολο, ο οποίος θέλει να ενισχύσει την αμυντική του γραμμή, όμως οι όποιες προσπάθειές του μέχρι στιγμής έχουν πέσει στο κενό.

* Μυρίκη: Παίχτης της Μυρίκης πρέπει να θεωρείται ο Λάμπρος Φλωράκης, όπως είχαμε γράψει από τα μέσα του Ιανουαρίου, ενώ πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν τον Βαγγέλη Τριανταφυλλόπουλο να προβάρει τα κόκκινα.

* Άγιος Προκόπιος: Ο Δημήτρης Τύμπας ανέφερε στα Ευρυτανικά Νέα πως εκτός από την σφοδρή επίθεση (μέσω μηνυμάτων!) που δέχτηκε από πρώην συμπαίχτη του λόγω της αποχώρησής του από τη Δόξα Ραπτοπούλου, κατηγορήθηκε πως δέχτηκε χρήματα από τον Άγιο Προκόπιο για να έχει μειωμένη απόδοση στο μεταξύ τους παιχνίδι. Η διοίκηση της ομάδας του Αγίου Προκοπίου διαψεύδει ως αναληθή και ψευδή τα όσα ακούγονται.

* Πρώην ποδοσφαιριστής που έφτασε μέχρι τη Β΄ Εθνική ήταν ο διαιτητής Λάμπρος Παπαργυρίου της αναμέτρησης του ΑΠΟΚ με τον Πύρασο στη Νέα Αγχίαλο.

diaithtes purasos-apok


* Την πρώτη συνάντηση της νέας χρονιάς έχουν τα μέλη της διαιτησίας ΕΠΣ Ευρυτανίας σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου και ώρα 19.30, στα γραφεία της Ένωσης. Η πόρτα είναι ανοιχτή για τους προπονητές,, τους ποδοσφαιριστές και όποιον άλλο το επιθυμεί.

* Τα Ευρυτανικά Νέα ευχαρίστησε η μεγάλη δόξα του Ηρακλή και του Ολυμπιακού Κώστας Αϊδινίου. για το άρθρο-αφιέρωση προς τον στη στήλη Αθλητικοί Φάκελοι (24/3/2010). Μας τόνισε πως το άρθρο ήταν πολύ καλό, με τη μόνη διαφορά πως δεν «έμεινε ξεκρέμαστος», όπως χαρακτηριστικά γράψαμε, επειδή τον τιμώρησε η ομάδα, αλλά επειδή η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό ήταν εκπρόθεσμη.
 
* Ο Χρήστος Σταμάτης (διαιτητής ΕΠΣ Ευρυτανίας) απέστειλε επιστολή προς τα ποδοσφαιρικά Σωματεία ΕΠΣ Φθιώτιδας με την οποία ευχαριστεί αρχικά «τα Σωματεία της Ε.Π.Σ. Φθιώτιδας και το Φθιωτικό Ποδόσφαιρο που με ανέδειξαν στο χώρο της διαιτησίας», ενώ στη συνέχεια με δόση πικρίας τονίζει πως  «λόγοι προσωπικής αξιοπρέπειας και ηθικών αξιών με ανάγκασαν, στη δύση της καριέρας μου, να μετακινηθώ στο πρωτάθλημα και στους αγνούς ανθρώπους της Ε.Π.Σ. Ευρυτανίας…».
Αιτία όλων είναι μια λογομαχία του αξιόλογου ρέφερι με τον Αρχιδιαιτητή Φθιώτιδας, Γιάννη Σπυρόπουλο, που εξελίχθηκε σε κόντρα και τους οδήγησε στις δικαστικές αίθουσες με εκατέρωθεν μηνύσεις!! Μάλιστα παρά την επιθυμία του Προέδρου της γειτονικής ΕΠΣ, κ. Κουτρουμάνου να παραμείνει ο Σταμάτης στη δική τους Ένωση, αυτός του ξεκαθάρισε πως το μόνο διοριστήριο που έχει υπογράψει είναι αυτό στην ΕΠΣ Ευρυτανίας, όπου και ανήκει.

stamaths xrhstos