Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023

ev media-logo

Ι.Μ. Καρπενησίου: Στάση αναμονής για τη λειτουργία (ή μη) της Κατασκήνωσης στη «Σωτήρα» το φετινό καλοκαίρι

Καθόλα έτοιμοι δηλώνουν οι άνθρωποι της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου για το ενδεχόμενο λειτουργίας της Κατασκήνωσης στην Ανατολική Φραγκίστα Ευρυτανίας. Οι εξελίξεις με την πανδημία έχουν μεταβάλει τα δεδομένα και προς το παρόν δεν έχει ληφθεί, σε κεντρικό επίπεδο, απόφαση για το πώς (και αν) θα λειτουργήσουν οι παιδικές κατασκηνώσεις κατά τους θερινούς μήνες.kataskinosi-sotira-2019-arxeio

Υπενθυμίζεται ότι οι κατασκηνώσεις στη «Σωτήρα» επαναλειτούργησαν το περυσινό καλοκαίρι ύστερα από μια δεκαετία, φιλοξενώντας, από τις αρχές έως τα τέλη Ιουλίου του 2019, περισσότερα από 120 παιδιά (αγόρια και κορίτσια), που μετείχαν καθημερινά σε ποικίλες δράσεις και παιχνίδια. Φέτος δε, εάν οι κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις λειτουργήσουν, θα δοθεί προς χρήση και η πισίνα.

Η Ι.Μ. Καρπενησίου αναφέρει τα εξής, σε ανακοίνωσή της:

«Λένε, πως για τον Κατασκηνωτή το έτος χωρίζεται σε δύο περιόδους: τις 15 περίπου ημέρες της Κατασκήνωσης και τις υπόλοιπες 350 περίπου ημέρες που αδημονεί να ξαναβρεθεί στον ευλογημένο αυτόν τόπο, με τους Φίλους του και τους Ομαδάρχες του. Οι μνήμες και εμπειρίες αυτών των ημερών μένουν για πάντα χαραγμένες στην καρδιά του κάθε κατασκηνωτή, τον συνοδεύουν για πάντα και τον ειρηνεύουν στις δύσκολες στιγμές. Αυτή η ειρήνη είναι όντως κατορθωτή και απλόχερα την προσφέρει ο Χριστός σε όποιον τη ζητεί!

Εφέτος, ζώντας σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, λόγω της πανδημίας, εμείς ως Μητρόπολη εργαζόμαστε, έτσι ώστε αν τα μέτρα το επιτρέψουν, και μετά την περσινή επιτυχημένη χρονιά, να φιλοξενήσουμε τα παιδιά μας στη Κατασκήνωση για να ξεκουραστούν, να παίξουν και να φορτίσουν τις πνευματικές τους «μπαταρίες» για λίγες μέρες. Υπήρξε ήδη μέριμνα για να λειτουργήσει και η πισίνα, η οποία θα δώσει επιπλέον κίνητρο στους μικρούς μας φίλους. Εν αναμονή λοιπόν εξελίξεων και αποφάσεων θα σας ενημερώνουμε έγκαιρα και υπεύθυνα.».

kataskinosi-sotira1