Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

Τη Δευτέρα (25/5) οι αποφάσεις για το αν (και πώς) θα ανοίξουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία & βρεφονηπιακοί

Την προσεχή Δευτέρα, 25 Μαΐου, θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία ή μη των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς. 4o-dimotiko-kleisto-porta

Το 4ο Δημοτικό και 4ο Νηπιαγωγείο Καρπενησίου. Παραμένουν κλειστά, όπως όλα τα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης, από τις 11 Μαρτίου

Από την ίδια ημέρα θα ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης, με τους Ευρυτάνες επιχειρηματίες να προετοιμάζονται πυρετωδώς, τις τελευταίες ημέρες, ώστε καφέ, ταβέρνες, ουζερί κλπ να πληρούν τους υγειονομικούς κανόνες που έχουν τεθεί για την επανεκκίνησή τους.

Πιο αναλυτικά, για το ζήτημα του ανοίγματος των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η εμπειρία από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων ήταν θετική και τα πράγματα κύλησαν απολύτως ομαλά. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν, εξάλλου, ανακοινώσεις και για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων.

Ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας, είχε δηλώσει τα εξής περί της επιστροφής των παιδιών του δημοτικού στα σχολεία:

«Είναι σημαντικό να ξέρει κανείς τι θα κάνει το παιδί που δεν θα πάει σχολείο. Αν είναι σπίτι, σε απομόνωση, θα είναι ασφαλέστερο. Αν όμως βγαίνει να παίζει στη γειτονιά, τότε εκτίθεται σε κίνδυνο. Οριζόντιες αποφάσεις είναι δύσκολο να λαμβάνονται. Το άνοιγμα των σχολείων για τα μικρά παιδιά παραμένει ένα σύνθετο δίλημμα. Υπάρχουν αρκετά υπέρ και κάποιοι ενδοιασμοί. Από την άλλη η δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει η καταλληλότερη για να επιστρέψουν στην κανονικότητα που τους στερήσαμε. Ό,τι και να αποφασίσει η πολιτεία, την καλύτερη απόφαση για τα παιδιά τους θα την πάρει το οικογενειακό περιβάλλον».

Περίπου 900 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, αποτελούν το μαθητικό δυναμικό της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) του ν. Ευρυτανίας για τη φετινή σχολική χρονιά. Στα θρανία των δημοτικών σχολείων κάθισαν, τον περασμένο Σεπτέμβριο, 700 μαθητές/τριες και στα Νηπιαγωγεία εγγράφησαν 200 παιδιά.