Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Προς Πήλιο ο ΠΑΟΚ για προετοιμασία - Πιθανό το Καρπενήσι για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας

Επί ελληνικού εδάφους θα πραγματοποιηθεί, πλην συγκλονιστικού απροόπτου, η καλοκαιρινή προετοιμασία του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ, με το Πήλιο να φαντάζει αυτή τη στιγμή ως η πιο πιθανή επιλογή.proetoimasia-omada-podia1

Πριν λίγο καιρό, άνθρωποι της ομάδας βρέθηκαν στο Καρπενήσι και επισκέφθηκαν το Αθλητικό Κέντρο, προκειμένου να σχηματίσουν άποψη και να συγκρίνουν τις διαθέσιμες ανά την Ελλάδα εγκαταστάσεις. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου δεν ικανοποίησε το κλιμάκιο του «Δικεφάλου του Βορρά», καθώς οι εργασίες στον χλοοτάπητα των γηπέδων ποδοσφαίρου δεν είχαν ακόμα ξεκινήσει.

«Αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με ένα ξενοδοχείο και παράλληλα να γίνει η προετοιμασία σε ένα τουλάχιστον γήπεδο που να πληροί τις βασικές προϋποθέσεις. Κακά τα ψέματα, τα αθλητικά κέντρα στην Ελλάδα δεν παρέχουν όλες τις προδιαγραφές (σε επίπεδο αθλητικών εγκαταστάσεων) σε σύγκριση με την Ολλανδία, όμως είναι σημαντικό να γίνει μία φυσιολογική προετοιμασία, έστω και για δέκα ημέρες», γράφει σε ρεπορτάζ της η metrosport.

Τονίζεται δε ότι εφόσον διεξαχθούν πλέι οφ, η προετοιμασία του ΠΑΟΚ θα είναι πιο… σοφτ και θα διαρκέσει περίπου 10 ημέρες. Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν το επόμενο διάστημα.

«Βλέπουν» Καρπενήσι σε ΠΑΟ και ΑΕΚ

Την ίδια στιγμή, τα πλάνα τους για την επόμενη σεζόν καταστρώνουν στον Παναθηναϊκό. Εφόσον το πρωτάθλημα αρχίσει, η προετοιμασία για τη νέα σεζόν θα είναι μικρής διάρκειας και θα διεξαχθεί στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή, το «τριφύλλι» έχει καταλήξει ανάμεσα σε Καρπενήσι και Πήλιο, με τους ανθρώπους της ομάδας να έχουν σχηματίσει ιδία άποψη και για τα δύο αθλητικά κέντρα.

Ειλημμένη είναι η απόφαση η καλοκαιρινή προετοιμασία να γίνει στην Ελλάδα και όσον αφορά την ΑΕΚ. Η Ένωση, που συνεχίζει τις προπονήσεις της στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, εξετάζει επιλογές όπως το Καρπενήσι, το Πήλιο και η Νάουσα. Στα Χάνια του Πηλίου οι κιτρινόμαυτοι είχαν προετοιμαστεί το 2013 και 2014, όταν αγωνίζονταν σε χαμηλότερες κατηγορίες.

Οι... συνήθεις ύποπτοι

Πλην των «μεγάλων» των Αθηνών, το Καρπενήσι αποτελεί -διαχρονικά- την πρώτη επιλογή πολλών ομάδων της Σούπερ Λίγκας, που ήδη έχουν ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές τους, αν και, όπως αναφέρθηκε, τα δεδομένα στο πρωτάθλημα είναι ακόμα ρευστά, κυρίως όσον αφορά στη διεξαγωγή ή μη των πλέι οφ.

Σύλλογοι όπως ο Άρης, ο Παναιτωλικός, η Λαμία, ο Πανιώνιος, ο ΝΠΣ Βόλος και άλλοι, είναι πιθανόν να… πάρουν τα ευρυτανικά βουνά το καλοκαίρι· για τις περισσότερες εξ αυτών των ομάδων, άλλωστε, τα λημέρια είναι γνώριμα, αφού και στο παρελθόν έχουν επιλέξει το Καρπενήσι για προετοιμασία.