Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Καρπενήσι: Στον δρόμο σήμερα οι εκπαιδευτικοί της Α/θμιας. Ψήφισμα στον βουλευτή & πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο

Την έντονη αντίθεσή του στο πολυνοµοσχέδιο για την Παιδεία, αλλά και στην τροπολογία για την απευθείας µετάδοση μαθημάτων, έχει εκφράσει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ευρυτανίας, που, μάλιστα, προχωρά σε κινητοποιήσεις.daskaloi-pano-apergia1

Σήμερα Τρίτη 26 Μαΐου 2020 και ώρα 19:00 το απόγευμα, αντιπροσωπεία του συλλόγου θα επισκεφτεί το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας, κ. Κώστα Κοντογεώργου, ώστε να καταθέσει ψήφισμα που αφορά στο πολυνοµοσχέδιο για την Παιδεία και την τροπολογία για την απευθείας µετάδοση του µαθήµατος. Το ψήφισμα συνυπογράφουν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του Καρπενησίου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ευρυτανίας. Μετά την κατάθεσή του θα ακολουθήσει διαμαρτυρία στην πλατεία της πόλης.

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για την Παιδεία, κάνοντας λόγο για «αντιεκπαιδευτική πολιτική», ενώ εξανίστανται για την τροπολογία που επιτρέπει, όπως λένε, την αναμετάδοση των μαθημάτων για όσα παιδιά δεν θα είναι παρόντα στην τάξη: «Με την τροπολογία που ψηφίστηκε εν μία νυκτί», σημειώνουν, «αλλοιώνεται η εκπαιδευτική διαδικασία, διαταράσσεται η παιδαγωγική σχέση εκπαιδευτικών-μαθητών, περιορίζεται η παιδαγωγική και διδακτική ελευθερία και παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών».

«Το νομοσχέδιο», αναφέρουν, «γυρίζει την εκπαίδευση δεκαετίες πριν, αυξάνοντας τον αριθμό μαθητών στους 24 και δυνητικά στους 26 ανά τμήμα. Επιπλέον, ορίζει ότι ο ελάχιστος αριθμός μαθητών στα δημοτικά σχολεία είναι 20 ανά τμήμα και στα νηπιαγωγεία 16». «Αν περάσει η συγκεκριμένη ρύθμιση», προειδοποιούν, «…στην Ευρυτανία θα έχουμε μείωση 3 τμημάτων για την επόμενη σχολική χρονιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και υποχρεωτική μετακίνηση μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες».

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τις θέσεις των εκπαιδευτικών Α/θμιας του νομού.