Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

40 χρόνια Πολιτιστικός Σύλλογος Τροβάτου. Με αδιάκοπη παρουσία στα δρώμενα του χωριού επί τέσσερις δεκαετίες

Σαράντα χρόνια «ζωής» συμπληρώνει φέτος ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Τροβάτου Αγράφων, ένα από τα πιο δραστήρια σωματεία της Ευρυτανίας.trovato-politistikos-afisa

Ήταν άνοιξη του 1980, όταν Τροβατιανοί συσπειρώθηκαν, βάζοντας τη θεμέλια υπογραφή, όπως προκύπτει από τα βιβλία καταχωρήσεων αναγνωρισμένων σωματείων, για την ίδρυση του Συλλόγου, με την επωνυμία «Σύλλογος των Απανταχού Τροβατιανών Ευρυτανίας "Ο  Έλατος"». Η νεότερη ονομασία του, μετά και την τελευταία τροποποίηση του καταστατικού το 2001, με ισχύ μέχρι και σήμερα, είναι: «Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Τροβάτου του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας».

Ο Μάιος, αναφέρουν οι άνθρωποι του συλλόγου σε σχετική τους ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, είναι ο μήνας που συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου. «Είναι σίγουρο», λένε, «ότι η 40χρονη πορεία του Συλλόγου και η αδιάκοπη λειτουργία του από το 1980, είναι αποτέλεσμα της αγάπης των Τροβατιανών για τον Σύλλογο και συνέπεια της άοκνης προσπάθειας των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων».

«Συμπληρώθηκαν 40 χρόνια που αποτυπώνουν μια δύσκολη διαδρομή. Μια διαδρομή γεμάτη προσπάθεια, πείσμα, αγώνα για την διατήρηση της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου μας. Ο Σύλλογος άντεξε στο χρόνο επειδή και τα μέλη του πίστεψαν στις προθέσεις του και τον αγκάλιασαν με την ηθική και οικονομική στήριξη. Όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα είναι αποτέλεσμα εθελοντικής προσφοράς και αγάπης για το τόπο μας», αναφέρουν ακόμα.

«Ο Σύλλογος», καταλήγουν οι εκπρόσωποί του, «με τους καταστατικούς σκοπούς ίδρυσής του, προσπαθεί να κάνει κοινωνούς του πολιτισμού μας όλους τους Τροβατιανούς με την αναβίωση εθίμων, ηθών και παραδόσεων. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ: Σε όλους όσους αγάπησαν το Σύλλογο, σε όσους αντιλήφθηκαν την αναγκαιότητα ύπαρξης του Συλλόγου και τον στήριξαν ηθικά και οικονομικά τα 40 χρόνια της λειτουργίας του και σε όσους ταυτίστηκαν».