Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Μητρόπολη: Καλοκαίρι δίχως κατασκήνωση στη Σωτήρα - Οι κλειστοί ναοί σταμάτησαν προσωρινά το έργο του Φιλόπτωχου

από την έντυπη έκδοση

Τη ματαίωση δράσεων και εκδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες για το καλοκαίρι, ανακοίνωσε η Μητρόπολη Καρπενησίου. «Να μείνει ως μια κακή ανάμνηση της σύγχρονης ιστορίας μας χωρίς άλλες επιπτώσεις», η ευχή του κ.κ. Γεωργίου για τη νέα πραγματικότητα που έφερε η πανδημία.kataskinosi-mitropolitis-edited1

Στάση αναμονής για τη λειτουργία (ή μη) των Κατασκηνώσεων στην Ανατολική Φραγκίστα τηρούσε το τελευταίο διάστημα, συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα, η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου. Τελικώς, με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μητροπολίτης κ.κ. Γεώργιος, γνωστοποιήθηκε ότι οι Κατασκηνώσεις στη «Σωτήρα», φέτος δεν θα ανοίξουν.

«Με πόνο ψυχής, έρχομαι να ανακοινώσω τη μη λειτουργία για φέτος των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεώς μας, οι οποίες πέρυσι το καλοκαίρι φιλοξένησαν περίπου 140 παιδιά», σημειώνει σχετικά ο ποιμενάρχης. Υπενθυμίζεται ότι οι Κατασκηνώσεις επαναλειτούργησαν το περυσινό καλοκαίρι ύστερα από μια δεκαετία.

Πάντως, για όσους εθελοντές επιθυμούν και μπορούν, την επόμενη Τρίτη 9 Ιουνίου το πρωί, η Ι.Μ. θα οργανώσει γενική καθαριότητα και κάποιες απαιτούμενες εργασίες στον χώρο των κατασκηνώσεων «…ασχέτως του ότι δεν θα λειτουργήσουν φέτος».

Επιπλέον, ματαιώνονται και όσες δράσεις είχε ετοιμάσει η Μητρόπολη για το καλοκαίρι. Θα γίνουν, ωστόσο, κανονικά οι πανηγύρεις των Ιερών Ναών ανά την Ευρυτανία. Επισημαίνεται ότι για τις αρχές Μαΐου ήταν προγραμματισμένο να γίνουν τα εγκαίνια του Εργαστηρίου Συντηρήσεως Εικόνων, κάτι που αναβλήθηκε για άγνωστη προς το παρόν ημερομηνία.

Θετικό είναι ότι άρχισαν τα μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων και θα γίνονται μέχρι τέλος Ιουνίου. «Θα κλείσουμε με τις εξετάσεις των μαθητών, χωρίς κάποια μουσική εκδήλωση όπως συνηθιζόταν στο τέλος της σχολικής περιόδου τις προηγούμενες χρονιές», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ενημέρωση γίνεται και για τη λειτουργία του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητρόπολης, που είχε ανασταλεί τους προηγούμενες μήνες και δειλά-δειλά επιστρέφει στην παροχή βοήθειας προς πολίτες που έχουν ανάγκη. «Δυστυχώς και παρά τις απόψεις κάποιων», επισημαίνει ο κ.κ. Γεώργιος, «τα έσοδα της Μητροπόλεως προέρχονται από εισφορές ενοριών και Μονών. Από τη στιγμή που οι Εκκλησίες μας έμειναν για ένα τρίμηνο κλειστές, αυτονόητο το ότι δεν υπήρχε δυνατότητα να βοηθήσουμε όπως πριν, όσους κι όπως βοηθούσαμε. Το Γενικό Φιλόπτωχο αρχίζει πάλι να λειτουργεί δειλά αυτές τις ημέρες, με περιορισμένες όμως δυνατότητες».

Καταλήγει δε με το εξής μήνυμα: «Κλείνω, με ευχαριστίες προς όλους όσους αυτό το διάστημα στάθηκαν στο πλευρό μας και μας στήριξαν με τις προσευχές τους και τον καλό τους λόγο. Ευχή, όλη αυτή η κατάσταση, να γίνει παρελθόν και να μείνει ως μια κακή ανάμνηση της σύγχρονης ιστορίας μας, χωρίς άλλες επιπτώσεις».