Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

Αλλάξτε τα έπιπλα κουζίνας σας, για μια ολική μεταμόρφωση του χώρου

Σήμερα περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο στην κουζίνα. Δεν είμαστε εκεί μόνο για να κάνουμε το καθημερινό μαγείρεμα αλλά είναι επίσης ένα μέρος όπου συναντούμε την οικογένεια ή τους φίλους για να μιλάμε και να περνάμε χρόνο μαζί τους. Αυτό είναι ένα δωμάτιο του σπιτιού που σίγουρα χρειάζονται κάποια πολύ επιλεκτικά έπιπλα κουζίνας για να μπορείτε να απολαύσετε τον χρόνο που περνάτε ο ένας με τον άλλο.

Έχετε αντιληφθεί πως ο χώρος της κουζίνας σας δεν είναι ο πλέον άνετος χώρος για να πραγματοποιήσετε όλα αυτά που θέλετε , ούτε νιώθετε φιλόξενα μέσα σε αυτό το δωμάτιο. Έχετε αποφασίσει να αντιμετωπίσετε ένα από τα μεγαλύτερα δωμάτια του σπιτιού.
 Αυτό μπορεί να είναι ένα έργο που μπορεί να είναι απολύτως ευχάριστο και συναρπαστικό ή μπορεί να είναι γεμάτο από κακές αποφάσεις και λάθη. Ένας από τους ταχύτερους τρόπους να δώσετε στο σπίτι σας ένα φτηνό και χαρούμενο makeover είναι να ‘’φρεσκάρετε’’ τα έπιπλα κουζίνας σας. Αν αποφασίσετε την ασφαλή πλευρά, μπορείτε να αναδιαμορφώσετε την κουζίνα σας με μικρότερο κόστος, ωστόσο αυτές οι εργασίες απαιτούν κάποιο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθούν, συνεπώς θα πρέπει να έχετε οργανώσει ένα μέρος όπου θα μαγειρεύετε για εκείνο το χρονικό διάστημα.

 

Ξεκινήστε τον σχεδιασμό της νέας σας κουζίνας και επικεντρωθείτε στα σημεία που θέλετε να ανακατασκευάσετε ώστε να έχετε πλήρη αντίληψη του τι θέλετε να κάνετε. Πρώτα πρέπει να σκεφτείτε το γενικότερο στυλ που θέλετε να έχει ο χώρο της κουζίνας, παραδοσιακός, μοντέρνος ή  minimal;
Έπειτα πρέπει να σκεφτείτε τους χρωματικούς συνδυασμούς που θέλετε να κάνετε στον χώρο ώστε να ταιριάζουν και με την διακόσμηση του υπόλοιπου σπιτιού. Τα έπιπλα κουζίνας στο τέλος θα απογειώσουν τα χρώματα που θα έχετε επιλέξει , αρκεί οι επιλογές που έχετε κάνει να δένουν αρμονικά. Ένας άλλος έξυπνος τρόπος να αναδείξετε τα χρώματα στην κουζίνα είναι ο έξυπνος φωτισμός. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με τα φώτα οροφής ή με κάποιες έξυπνες λάμπες που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά.

 

Τα έπιπλα κουζίνας σας θα πρέπει όχι μόνο να φαίνονται εξαιρετικά, αλλά και να είναι λειτουργικά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα σχέδιο που ταιριάζει στην υπόλοιπη κουζίνα και μπορεί επίσης να συνδυαστεί καλά με όλο το υπόλοιπο σπίτι. Αλλά μην σταματήσετε εκεί, βεβαιωθείτε ότι το βασικό έπιπλο της κουζίνας, το τραπέζι το οποίο θα επιλέξετε είναι άνετο και κατάλληλο για να περάσετε χρόνο με όλη την οικογένειά σας.  Μια πολύ μικρή επιφάνεια τραπεζιού είναι υπερβολικά περιορισμένη για να τρώτε όλοι μαζί ή να κάνετε χαλαρές συνομιλίες και ένα τραπέζι πάρα πολύ μεγάλο περιορίζει το χώρο και δυσχεραίνει την δημιουργία ατμόσφαιρας. Να είστε επιλεκτικοί με αυτό που αγοράζετε και δεν πρέπει όλα να διέπονται μόνο από την τιμή.  Υπάρχουν μερικές υπέροχες ιστοσελίδες κουζίνας και βιβλία που μπορούν να σας δώσουν μεγάλη έμπνευση και σχέδια, ώστε να είστε σίγουροι για την έρευνα πριν από την αγορά.