Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Εννέα (9) τα κρούσματα κορονοϊού στη Φθιώτιδα. Έκλεισε προληπτικά νηπιαγωγείο και εργοστάσιο

Ανησυχία επικρατεί σε Λαμία και Αταλάντη Φθιώτιδας από τα νέα κρούσματα κορονοϊού που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες, μετά την επιστροφή ηλικιωμένου ζευγαριού από τις ΗΠΑ.koronoios ekab

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, από τα 19 άτομα που ιχνηλατήθηκαν στην Αταλάντη, ως επαφές του 28χρονου εγγονού της οικογένιας, τελικά ένα (1) βγήκε θετικό στον ιό. Πρόκειται για έναν επίσης 28χρονο νεαρό που εργάζεται σε εργοστάσιο της περιοχής και ήταν ανάμεσα στις κύριες επαφές του. Σύμφωνα με το lamiafm1.gr, η συγκεκριμένη βιομηχανική μονάδα ενημέρωσε τους εργαζόμενους της πως θα παραμείνει κλειστή για να γίνει απολύμανση στους χώρους και οι ίδιοι θα ενημερωθούν να προσέλθουν από Δευτέρα και πάλι. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Φθιώτιδα είναι συνολικά εννέα (9) μέχρι στιγμής και οι έλεγχοι από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνεχίζονται.

Από την πρώτη οικογένεια, απ’ όπου ξεκίνησε η διασπορά, σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο 86χρονος άνδρας, λόγω υποκείμενων ασθενειών, με την 57χρονη κόρη του να είναι σε καλή κατάσταση επίσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ η γιαγιά και ο 28χρονος εγγονός νοσηλεύονται στη Λάρισα.

Θετικά στον covid-19 βρέθηκαν και τέσσερα από τα πέντε μέλη οικογένειας που διαμένει δίπλα στην προαναφερθείσα οικογένεια, με τις εξετάσεις να έχουν δείξει πως θετικοί στον ιό είναι οι δύο γονείς, το βρέφος του ζεύγους που είναι δύο μηνών και το αγοράκι της οικογένειας.

Πηγή: lamiareport.gr, lamiafm1.gr