Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Πού έγιναν ψεκασμοί κατά των κουνουπιών στην Ευρυτανία. Το πρόγραμμα κωνωποκτονίας της Περιφέρειας και οι νέες ανάγκες

από την έντυπη έκδοση

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν ψεκασμοί και σε περιοχές της Ευρυτανίας.kounoupia-evritania11

Το πρόγραμμα της κωνωποκτονίας επεκτάθηκε και στον νομό μας, καθώς τα τελευταία χρόνια, λόγω κυρίως της αλλαγής του κλίματος και της αύξησης της θερμοκρασίας, έχει παρατηρηθεί αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών και στην Ευρυτανία.

Το πρόβλημα είναι πιο έντονο στα δυτικά του νομού, όπου διενεργήθηκαν την περασμένη εβδομάδα ψεκασμοί από ειδικευμένο συνεργείο σε μέρη που υπάρχουν εστίες μόλυνσης και αναπαραγωγής των κουνουπιών.

Πιο ειδικά, ψεκασμοί έγιναν σε σημεία όπου υπάρχουν στάσιμα νερά, σε εκτεθειμένες ανοιχτές δεξαμενές ποτίσματος, στην περιοχή Κρυονέρι, στο Νέο Αργύρι, στη Δαφνούλα, στο Ραπτόπουλο, στη Γρανίτσα κ.ά., ενώ ψεκασμοί πραγματοποιήθηκαν και στην περιοχή του Κεφαλόβρυσου Καρπενησίου.

Την πρωτοβουλία και παρακολούθηση των δράσεων έχει η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ορεινής και Δασικής Πολιτικής, κα Κατερίνα Καλαντζή.

Τέλος, να αναφέρουμε πως το πρόγραμμα της κωνωποκτονίας θα συνεχιστεί και τον μήνα Ιούλιο με επαναλαμβανόμενους ψεκασμούς, με τη δυνατότητα επέκτασης και σε άλλα σημεία που θα υποδειχθούν στην υπηρεσία.