Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

164 Ευρυτανόπουλα στη "μάχη" των Πανελλαδικών, που ξεκινούν τη Δευτέρα (15/6). Οι υποψήφιοι ανά λύκειο του νομού και οι νέοι κανόνες

από την έντυπη έκδοση

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας άνοιξε η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αυξημένος ο αριθμός των υποψηφίων στην Ευρυτανία, στο ΓΕΛ Καρπενησίου οι μισοί.panelladikes-mathitis12

Με πρωτόκολλα υγιεινής που προβλέπουν αποστάσεις μεταξύ των μαθητών, ανώτατο αριθμό ατόμων (15) ανά τάξη και υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς, άρχισαν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020. Το πρώτο μάθημα ήταν η Νεοελληνική Γλώσσα, όπου εξετάστηκαν τη Δευτέρα (15/6) οι μαθητές των ΓΕΛ (δείτε εδώτα θέματα).


Στην Ευρυτανία
Αυξημένος είναι φέτος ο αριθμός των υποψηφίων των Πανελλαδικών στην Ευρυτανία, που φθάνει σε αριθμό τους 164. Περισσότεροι από τους μισούς -87 στο σύνολο- είναι μαθητές του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου, ενώ σε 50 ανέρχονται οι υποψήφιοι του ΕΠΑΛ Καρπενησίου. Ακόμα, 10 υποψήφιοι προέρχονται από τις Λυκειακές Τάξεις Γρανίτσας, 10 από τις Λ.Τ. Ραπτοπούλου και 6 από τις Λ.Τ. Κερασοχωρίου· ένας μαθητής θα συμμετάσχει στις εξετάσεις από τις Λ.Τ. Φουρνά.
Στην Ευρυτανία, τέσσερα σχολεία θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα -τρία για τους υποψήφιους ΓΕΛ και ένα για τους υποψήφιους ΕΠΑΛ. Ως εξεταστικά κέντρα των Γενικών Λυκείων θα λειτουργήσουν το ΓΕΛ Καρπενησίου και οι Τάξεις Λυκείου Γρανίτσας και Ραπτοπούλου, ενώ το ΕΠΑΛ Καρπενησίου θα υποδεχθεί μόνο τους υποψήφιους του σχολείου -αφού στις εξετάσεις δεν συμμετέχουν μαθητές από το ΕΠΑΛ Φραγκίστας.
 
Εισάγονται 8 στους 10
Μέχρι σήμερα, δεν έχει ολοκληρωθεί το παζλ των αριθμών των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020, καθώς «λείπει» ο ακριβής αριθμός των υποψηφίων των ΕΠΑΛ. Το Υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει τον αριθμό των υποψηφίων των ΓΕΛ που δήλωσαν συμμετοχή στις εξετάσεις, ο οποίος ανέρχεται στις 82.159 (ΓΕΛ, ημερήσια και εσπερινά, παλαιό και νέο σύστημα). Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αριθμός των υποψηφίων από τα ΕΠΑΛ θα κυμανθεί περίπου στις 18.000.
Επομένως, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων θα κυμανθεί γύρω στις 100.000, κάτι που σημαίνει ότι 8 στους 10 θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 26 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 30 για τα Επαγγελματικά· θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων από 1 έως και 13 Ιουλίου.