Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

(Upd) Βελτιωμένη η εικόνα από τη φωτιά στο Μαρτίνο. Συνεχίζουν να καίνε διάσπαρτες εστίες δίπλα στην Εθνική Οδό

Η φωτιά στο Μαρτίνο πλέον δεν έχει ενιαίο πύρινο μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες και από τις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού και σε μία έκταση 600 στρεμμάτων.martino 1

Ευχάριστα είναι τα νέα από το Μαρτίνο αφού η φωτιά που ξέσπασε σε μία έκταση 600 στρεμμάτων με πεύκα και χαμηλή βλάστηση και από τις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, πλέον δεν έχει ενιαίο και ανεξέλεγκτο μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες που θα αντιμετωπίζουν όλη την νύχτα οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο, περιμένοντας το πρωί για να γίνει η τελική προσπάθεια ώστε να τεθεί υπό μερικό έλεγχο η φωτιά. Άλλωστε για την κατάσβεση επιχερούν μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, στο σημείο έφθασε και ενίσχυση με ένα όχημα και δύο πυροσβέστες από την Π.Υ. Καρπενησίου.

Βεβαίως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να μην σημειωθούν τυχόν μεγάλες αναζωπυρώσεις, αλλά δεν αναμένονται δυνατοί άνεμοι μέσα στη νύχτα στην περιοχή. Αν και η φωτιά βρισκόταν σε αρκετά κοντινή απόσταση από το χωριό, δεν απειλήθηκε άμεσα τίποτα. Ωστόσο, οι φλόγες κατέστρεψαν ένα ποιμνιοστάσιο που βρισκόταν δίπλα στην εθνική οδό κοντά στο εγκαταλειμμένο εργοστάσιο. Ο κτηνοτρόφος πρόλαβε και έσωσε τα πρόβατα. Εγκαταστάσεις αυτοκίνητα και μηχανήματα όμως κάηκαν.

Η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό έχει διακοπεί εντελώς και στα δύο ρεύματα στο ύψος του Μαρτίνου και διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων και προς τις δύο κατευθύνσεις από το ύψος του Κάστρου (115ο χλμ. έως το 125ο).

Με στοιχεία από news247.gr, lamiareport.gr