Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Δεν θα γίνει η πεζοδρόμηση της Ζηνοπούλου. Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση και τα νέα δεδομένα στην εστίαση

από την έντυπη έκδοση

Συζητήσεις, σχόλια και αντιδράσεις είχε προκαλέσει πριν λίγες εβδομάδες η πρόθεση του δημάρχου Καρπενησίου να προτείνει την πεζοδρόμηση, κατά τους θερινούς μήνες, της οδού Ζηνοπούλου, ως μέτρο προς την κατεύθυνση επανάκαμψης της τοπικής αγοράς μετά την πανδημία. Έμποροι και ξενοδόχοι διαφώνησαν και μάλιστα εξέδωσαν και ανακοίνωση. Θετικά διακείμενοι ήταν οι επιχειρηματίες της εστίασης στη Ζηνοπούλου.zinopoulou-pezodromos-kalokairi11

Όπως αναφέραν τα Ευρυτανικά Νέα στο ρεπορτάζ τους, το σκεπτικό του δημάρχου κ. Νίκου Σουλιώτη ήταν να δώσει μια επιπλέον ώθηση στα καταστήματα εστίασης, τη στιγμή μάλιστα που δεν είχε ακόμα ανακοινωθεί το άνοιγμα των εσωτερικών τους χώρων. Σήμερα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει και το σχέδιο δεν θα εφαρμοστεί.

«Στην οδό Ζηνοπούλου», δηλώνει στα Ευρυτανικά Νέα ο δήμαρχος Καρπενησίου, «προσπαθήσαμε να δώσουμε επιπλέον τραπεζοκαθίσματα σε κάποιες επιχειρήσεις και στο απέναντι πεζοδρόμιο και επιπλέον συνεκτιμήσαμε ότι, σύμφωνα με την νέα απόφαση της κυβέρνησης, δόθηκε η δυνατότητα στα καταστήματα να μπορούν να αναπτύξουν έστω και αραιά τραπεζοκαθίσματα και στον εσωτερικό χώρο των καταστημάτων. Επομένως, δεν προχωρήσαμε στις πεζοδρομήσεις για κάποιες ώρες στην οδό Ζηνοπούλου, έτσι ώστε να μην διαταραχθεί και η αγορά, αφού μπορούσαν οι καταστηματάρχες της να εξυπηρετηθούν με αρκετά τραπεζοκαθίσματα».

Με λίγα λόγια, πλέον δεν συντρέχει λόγος εφαρμογής του μέτρου πεζοδρόμησης, ενώ, αναμφίβολα, ρόλο στη ματαίωσή της, έπαιξαν και οι αντιδράσεις της Ένωσης Ξενοδόχων και του Εμπορικού Συλλόγου, που προειδοποιούσαν πως τελικά η πεζοδρόμηση θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα επιχειρεί να λύσει.

«Από την πλευρά μας», δηλώνει ακόμα ο δήμαρχος, αναφερόμενος στα μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων, «…εμείς έχουμε δώσει σε όλες τις επιχειρήσεις κοινόχρηστους χώρους με μειωμένο κοστολόγιο, έτσι ώστε να στηριχθούν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουν όλες οι επιχειρήσεις» (σχετικό ρεπορτάζ στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν).