Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ξεκίνησε η διανομή ειδών παντοπωλείου στον Δήμο Αγράφων. Η μεγάλη δωρεά των Ευρυτάνων Αμερικής και το “ευχαριστώ” της αντιδημάρχου Χρύσας Σουλιώτη

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αγράφων, ξεκίνησε ήδη, από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιουλίου, η διανομή ειδών παντοπωλείου σε οικογένειες δικαιούχων, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας "Στηρίζουμε την Οικογένεια".agrafa-pantopoleio-0

Στην ανακοίνωση του δήμου αναφέρονται τα εξής: "Ο Δήμος Αγράφων με τη συμβολή της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής το «Βελούχι» στηρίζει τις οικογένειες του Δήμου παρέχοντάς τους διατροφικά είδη με επίκεντρο τις ανάγκες του παιδιού. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής Τσιόλκας Δημήτριος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισαν να διαθέσουν, κατόπιν συνεννόησης με την αντιδήμαρχο κα. Σουλιώτη,   το ποσό των  6.500 $ με σκοπό την αγορά σε  είδη πρώτης ανάγκης για οικογένειες που διαμένουν μόνιμα στα χωρία του Δήμου και  έχουν (1) τουλάχιστον ανήλικο τέκνο.

Από την υλοποίηση της δράσης ενισχύουμε 150 οικογένειες του Δήμου Αγράφων  και σε σύνολο 240 παιδιά. Το Κέντρο Κοινότητας θα διανείμει από  29/6/2020 έως και 10/07/2020  τα προϊόντα στις οικογένειες τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας”.

Χρύσα Σουλιώτη: “Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ...” 

Η αντιδήμαρχος του δήμου Αγράφων, κα Χρύσα Σουλιώτη, έκανε την εξής δήλωση: "Φτάνοντας προς το τέλος της διανομής των αγαθών προς τις οικογένειες του δήμου μας με παιδιά (συμπεριλαμβανομένων και των φοιτητών) θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, ξεκινώντας καταρχάς από την Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής το Βελούχι, για την εμπιστοσύνη και την άψογη συνεργασία μας. Η συνεργασία δεν σταματά εδώ. Σχεδιάζουμε πολλά με γνώμονα κι επίκεντρο τα παιδιά μας.

Ευχαριστώ πολύ και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγράφων και τα παιδιά μας που το στηρίζουν (Τρύφων, Χρύσα, Ελισάβετ και Ελισάβετ) για την μεγάλη προσπάθεια να καταγράψουμε και να κωδικοποιήσουμε τις οικογένειες του δήμου μας. Τέλος να πω σε όλες τις μανούλες που με "βομβάρδισαν " κυριολεκτικά με ευχαριστήρια μηνύματα ότι το "μπράβο" ανήκει στους δωρητές σε αυτούς τους ανθρώπους που από την Αμερική δεν ξέχασαν την Πατρίδα μας, την οποία "ενθρόνισαν" στην καρδιά και την ψυχή τους. Όσον αφορά εμένα θα αγωνίζομαι όσο μπορώ, μετουσιώνοντας κάθε προσωπική επαφή σε ευκαιρία για τον τόπο μας”.agrafa-pantopoleio-2

Ενίσχυση της τοπικής αγοράς 

“Η αγορά των προϊόντων έγινε αποκλειστικά από τα τοπικά καταστήματα του Δήμου Αγράφων δίνοντας μια μικρή ανάσα και στη τοπική αγορά. Αφουγκραζόμενοι πάντα τις επείγουσες ανάγκες όπως αυτές  προκύπτουν από συνθήκες κρίσης, όπως η ύπαρξη του covid 19,  δεν θα μπορούσαμε να παραμείνουμε θεατές αλλά υλοποιούμε δράσεις με κύριο στόχο την ενίσχυση των οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητα τους".

Στηρίζουμε την οικογένεια

“Η οικογένεια ως θεμέλιος λίθος της κοινωνίας βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων του Δήμου. Η στήριξη των οικογενειών που διαβιούν στα χωριά του δήμου μας είναι πάντα το επίκεντρο της προσοχή μας. Η υλοποίηση της δράσης έχει ως πρωταρχικό στόχο  την ενίσχυση των  παιδιών  επιθυμώντας  να τους παρέχουμε όλες τις ανέσεις που ίσως να μην υπάρχει η δυνατότητα να έχουν λόγω της διαμονής τους σε ένα απομακρυσμένο χωριό όπως Τρίδενδρο, Άγραφα, Χρύσω κτλ.", καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.

agrafa-pantopoleio-1