Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Στις Γαλλικές Άλπεις ο Γιάννης Αντωνίου, φόρεσε ξανά σκι σχεδόν οκτώ (8) μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του

Τον περασμένο Νοέμβριο, στην τελευταία προπόνηση πριν τον πρώτο αγώνα της σεζόν, ο Γιάννης Αντωνίου υπέστη ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού, έναν σοβαρό  -αλλά όχι ασυνήθιστο (ιδίως σε αθλητές)-  τραυματισμό. Στην πορεία, η πανδημία του κορονοϊού ανέστειλε κάθε χιονοδρομική δραστηριότητα, με τον 25χρονο πρωταθλητή να δουλεύει σκληρά στο Καρπενήσι για τη γρήγορη αποκατάσταση στο γόνατό του. Και τα κατάφερε, αφού από την περασμένη Δευτέρα (29/6) προπονείται στο χιόνι, στα μεγάλα υψόμετρα της Γαλλίας, στο πλαίσιο αποστολής της Εθνικής Ομάδας.antoniou-alpes2020

"Έχουν περάσει σχεδόν 8 μήνες από την τελευταία φορά που έκανα σκι. Τώρα επέστρεψα στα σκι μου και δεν ήμουν ποτέ άλλοτε πιο χαρούμενος", έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο Γ. Αντωνίου, από τις Γαλλικές Άλπεις όπου προετοιμάζεται

Πιο ειδικά, στις Γαλλικές Άλπεις, στο χιονοδρομικό κέντρο Les Deux Alpes, ξεκίνησε την προετοιμασία του για τη νέα χρονιά ο Γιάννης Αντωνίου. Χρειάστηκε να καλύψει οδικώς με το ΙΧ αυτοκίνητό του… 2.500 χιλιόμετρα προκειμένου να φθάσει ως εκεί (επιλέχθηκε να αποφύγει τα αεροπλάνα), όπου συνάντησε τον συναθλητή του Γιάννη Πρώιο και τους προπονητές της ελληνικής αποστολής.

«Αυτό (σ.σ. η πρόσβαση στο χιόνι) δείχνει τη δυσκολία που έχουμε εμείς οι Έλληνες αθλητές σε σύγκριση με άλλους ευρωπαίους συναθλητές μας: Εγώ θα πρέπει να διανύσω σε δύο ημέρες 2.500 χλμ οδικώς, ενώ άλλοι σε τρεις ώρες θα έχουν φτάσει στον προορισμό τους», τόνιζε, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη που παραχώρησε (αρ. φύλλου 908/01-7-2020) στα Ευρυτανικά Νέα, λίγο πριν αναχωρήσει.

«Από εκεί», εξηγούσε στην ίδια συνέντευξη, «θα πάρουμε τα πιο πολύτιμα δεδομένα, με την έννοια ότι θα δούμε πως ανταπεξέρχεται το γόνατο και αν είναι σε καλή κατάσταση, όπως όλα δείχνουν στις προπονήσεις τώρα. Επίσης, θα δούμε σε τι κατάσταση είναι τα βουνά στην Ευρώπη, για να μπορέσουμε να αποφασίσουμε εάν τον Αύγουστο θα κάνω ξανά σκι ή θα περιμένουμε τα πρώτα χιόνια από Σεπτέμβρη ή κάποιο κλειστό στα τέλη του Αυγούστου».

«Φέτος είναι όλα ρευστά λόγω της κατάστασης που επικρατεί», παραδέχεται ο 25χρονος πρωταθλητής, που θα παραμείνει στον παγετώνα για διάστημα δύο εβδομάδων, προτού επιστρέψει ξανά οδικώς στην Ελλάδα.