Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Με μεγάλη συμμετοχή, ομιλίες και πορεία ως την ιστορική Νιάλα, η κινητοποίηση κατά των αιολικών στα Άγραφα (ΦΩΤΟ)

Την αντίθεσή τους στα σχέδια για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές των Αγράφων, διατράνωσαν εκατοντάδες πολίτες, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και κινημάτων από την Καρδίτσα, την Ευρυτανία, όμορους νομούς και περιοχές απ' όλη την Ελλάδα.

3

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (5/7) στον ορεινό αυχένα του Αγ. Νικολάου Βραγγιανών, σε υψόμετρο 1560μ. Εκεί πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί και σύντομες ομιλίες από εκπροσώπους των δήμων Αγράφων, Λίμνης Πλαστήρα, Αργιθέας, φορέων και συλλογικοτήτων· κοινός τόπος η άποψη των συγκεντρωμένων ότι τα Άγραφα και η Πίνδος δεν θα πρέπει να μετατραπούν σε εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας.1

Το "παρών" έδωσε και ο δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, ο οποίος στην τοποθέτησή του σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Πολιτεία οφείλει να λάβει υπόψιν της τις τοπικές κοινωνίες προτού συναινέσει στην εγκατάσταση αιολικών. Βρέθηκαν επίσης αρκετοί Ευρυτάνες, από το Καρπενήσι και τα Άγραφα, είτε μεμονωμένα είτε εκπροσωπώντας συλλόγους (πολιτιστικούς, φυσιολατρικούς κ.α.).

Από τον Άγιο Νικόλαο ξεκίνησε, ακολούθως, πορεία με κατάληξη στην κορυφογραμμή της Νιάλας και το μνημείο - σήμα κατατεθέν που υπάρχει εκεί. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με συνάντηση στο Νεοχώρι Καρδίτσας.

Οι διοργανωτές προανήγγειλαν νέα κινητοποίηση, το τριήμερο 17-18-19 Ιουλίου, στα Καμάρια των Αγράφων.6

2

5

4