Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Τεράστιος βράχος έπεσε επί της Ε.Ο. Λαμίας-Καρπενησίου, στο ύψος της Βίτωλης - Προβλήματα από την ισχυρή νεροποντή τα ξημερώματα

braxos-vitoli1

Με ένταση «χτύπησε» τη Δυτική Φθιώτιδα η κακοκαιρία κατά τη διάρκεια της νύχτας - ξημερώματα Τρίτης (7/7), με την ισχυρή νεροποντή να προκαλεί προβλήματα.

Στα αξιοσημείωτα, η πτώση ενός μεγάλου βράχου που αποκολλήθηκε από ψηλά, έσπασε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα και έπεσε στο οδόστρωμα επί της Ε.Ο. Λαμίας-Καρπενησίου, στο ύψος της Βίτωλης. Ευτυχώς, τη στιγμή εκείνη από το σημείο δεν περνούσε κάποιο όχημα και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, συνεργεία της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας έφθασαν στη Βίτωλη και φρόντισαν να απομακρυνθεί από το οδόστρωμα ο μεγάλος βράχος, όπως και τα φερτά υλικά που έφερε στους δρόμους του χωριού η ισχυρή νεροποντή· πλύσεις στο οδόστρωμα πραγματοποίησε πυροσβεστικό όχημα. Πλέον, η κυκλοφορία στο σημείο διεξάγεται κανονικά, με χαμηλές ωστόσο ταχύτητες.

Ισχυρό ήταν το μπουρίνι που εκδηλώθηκε στη διάρκεια της νύχτας και στο Καρπενήσι (μετά τις 02.30 τα ξημερώματα), δίχως πάντως να καταγραφούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί -κατά τόπους- και την Τρίτη (7/7), από αύριο όμως τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται, με την καλοκαιρία να επιστρέφει.