Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Αναρτήθηκαν στα λύκεια της Ευρυτανίας, το μεσημέρι της Παρασκευής (10/7), οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών 2020

Άνοιξε το μεσημέρι της Παρασκευής (10/7) η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, στην οποία οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους. Παράλληλα, οι βαθμολογίες αναρτήθηκαν σε όλα τα λύκεια. Στην Ευρυτανία, οι καθηγητές των σχολικών μονάδων σε Καρπενήσι και χωριά, τοιχοκόλλησαν τους βαθμούς, χωρίς ωστόσο να αναγράφονται -για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων- τα ονομαστικά στοιχεία κάθε υποψηφίου, αλλά μόνο ο κωδικός και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.panelladies-bathmoi-gel-2020

Εικόνα από το ΓΕΛ Καρπενησίου, το πρωί της Παρασκευής 10/7/2020. Η ανακοίνωση των βαθμών θέτει εν μέρει τέλος στην αγωνία υποψηφίων και γονιών. Οι βάσεις αναμένονται στα τέλη Αυγούστου

Μια πρώτη, αρχική εικόνα των βαθμολογιών "δείχνει" πως οι Ευρυτάνες υποψήφιοι πέτυχαν, σε γενικές γραμμές, αξιόλογες επιδόσεις. Δεν λείπουν βέβαια, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, οι αριστούχοι που ξεχωρίζουν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματα είτε μεταβαίνοντας στο λύκειό τους, είτε χρησιμοποιώντας στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα https://results.it.minedu.gov.gr/ τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Πλέον, οι περίπου 100.000 φετινοί υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις 77.970 θέσεις των ΑΕΙ, θα μπορούν να υπολογίσουν τα μόρια που συγκέντρωσαν, προκειμένου να κάνουν τις τελικές επιλογές τους για το Μηχανογραφικό.

Σημειώνεται, ότι από αύριο, Σάββατο 11 Ιουλίου, μέχρι και την επόμενη Παρασκευή, 17 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει πλέον να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους, επιλέγοντας «Οριστικοποίηση», στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr.

Το Υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει και τα στατιστικά στοιχεία από τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων και έτσι θα μπορέσει να γίνει αρχική εκτίμηση για τις μεταβολές στις βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίες παραδοσιακά δημοσιοποιούνται στα τέλη Αυγούστου.