Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ανοίγει ξανά το Νηπιαγωγείο στη Δάφνη του δήμου Αγράφων. Θετική γνωμοδότηση από το Δ.Σ. για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας

Θετικά γνωμοδότησε το Δ.Σ. Αγράφων για την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας του Νηπιαγωγείου στη Δάφνη, που αποτελεί παράρτημα της Κρέντης και θα υποδεχθεί δύο νήπια την προσεχή σχολική χρονιά.paidakia-nipia1

Τίτλο «Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου περί της δυνατότητας από τον Δήμο μας για ανάληψη του κόστους λειτουργίας του παραρτήματος του Νηπιαγωγείου Κρέντης στη Δάφνη Ευρυτανίας σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες και τις δαπάνες συντήρησης του», είχε το 11ο θέμα της συνεδρίασης του Δ.Σ. Αγράφων, που πραγματοποιήθηκε στις 26/6/2020.

Εισηγήτρια ήταν η αντιδήμαρχος κα Χρυσούλα Σουλιώτη, που αρχικά έθεσε υπόψιν του οργάνου το έγγραφο του Υπουργείο Παιδείας, με θέμα τις ενέργειες προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου των Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2020-2021. Ο ελάχιστος αριθμός μαθητών/τριών ανά τμήμα είναι πέντε (5) σε σχολικές μονάδες απομακρυσμένων, δυσπρόσιτων και παραμεθόριων περιοχών ή περιοχών με δυσκολίες πρόσβασης ή περιοχών για τις οποίες απαιτείται μεταφορά/μετακίνηση μαθητών, ωστόσο με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, κατόπιν αιτιολογημένης εισήγησης του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επί σχετικού αιτήματος του Προϊσταμένου σχολικής μονάδας, ιδρύεται επιπλέον τμήμα -εφόσον υπάρχει στο σχολείο διαθέσιμη αίθουσα.

Αυτό θα συμβεί την προσεχή σχολική χρονιά στο χωριό Δάφνη του δ. Αγράφων. Ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Α/θμιας Ευρυτανίας, με έγγραφό του στις 16/6/20, αιτήθηκε την παροχή γνωμοδότησης από το Δ.Σ. Αγράφων, για την ανάληψη του κόστους λειτουργίας του παραρτήματος του Νηπιαγωγείου Κρέντης στη Δάφνη Ευρυτανίας, από τον δήμο Αγράφων, σε ότι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες και τις δαπάνες συντήρησης του.

Και αυτό διότι στο υπό δημιουργία παράρτημα πρόκειται να φοιτήσουν δύο (2) προνήπια, δίδυμα αδέρφια, μέλη πολύτεκνης οικογένειας. Στο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης φοιτά ήδη η αδερφή τους και κρίνεται απαραίτητη η λειτουργία του παραρτήματος, λόγω δυσκολίας της καθημερινής μετακίνησης παιδιών αυτής της ηλικίας στην Κρέντη.

Κατόπιν τούτων, η αντιδήμαρχος πρότεινε το Δ.Σ. Αγράφων να γνωμοδοτήσει θετικά και υπέρ της δυνατότητας από τον δήμο για ανάληψη του κόστους λειτουργίας του παραρτήματος του Νηπιαγωγείου Κρέντης, στη Δάφνη Ευρυτανίας, σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες και τις δαπάνες συντήρησης του.

Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα και έτσι, τη σχολική χρονιά 2020-’21 το Νηπιαγωγείο Δάφνης θα λειτουργήσει ξανά.