Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Με καθυστέρηση… 11 ετών, ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων - Παρουσία Κικίλια τα εγκαίνια

Την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων, εγκαινίασε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, παρουσία του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, του Υπουργού Οικονομικών και βουλευτή Φθιώτιδας, Χρήστου Σταϊκούρα, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτη Σερέτητου Δημάρχου Καμένων Βούρλων Γιάννη Συκιώτη, του πρώην υφυπουργού Υγείας, Θανάση Γιαννόπουλου, και βουλευτών του ν. Φθιώτιδας.kamena-vourla-KY1

 

Το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και μεγάλο αριθμό τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή. Τον μήνα Ιούνιο αντιμετώπισε 260 έκτακτα περιστατικά, στα τακτικά ιατρεία του έχουν πραγματοποιηθεί 600 ραντεβού, ενώ έγιναν 110 ακτινογραφίες.

Το Κ.Υ. Καμένων Βούρλων είχε εγκαινιάσει το μακρινό… 2009 ο τότε υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν είχε τεθεί ποτέ σε λειτουργία, παρά τις διαρκείς εκκλήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και κατοίκων, που είχαν επισημάνει την αναγκαιότητα ενεργούς παρουσίας της δομής υγείας στην περιοχή, που -ειδικά- τα καλοκαίρια κατακλύζεται από κόσμο.

kamena-vourla-KY3

Το Κ.Υ. διαθέτει Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), σταθμό ΕΚΑΒ, όλα τα βασικά εργαστήρια (ακτινολογικό, ψηφιακό μαστογράφο, μικροβιολογικό, ανοσολογικό, βιοχημικό) και 8 ιατρεία για τακτικά περιστατικά (γενικής ιατρικής, παιδιατρικό, οδοντιατρικό, γυναικολογικό- μαιευτικό, παθολογικό, ορθοπεδικό, χειρουργικό-αγγειολογικό και ψυχιατρικό). Επίσης, στον εξωτερικό χώρο υπάρχει ISOBOX υποδοχής και εξέτασης ύποπτων περιστατικών COVID-19. Η στελέχωση του Κέντρου Υγείας περιλαμβάνει 12 ιατρούς, 14 νοσηλευτές, 1 μαία, 2 τεχνολόγους ιατρικών εργαστηρίων, 1 ραδιολόγο-ακτινολόγο και 7 άτομα λοιπό προσωπικό.

«Το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων είναι ένα ‘κόσμημα’», σημείωσε, ο Β. Κικίλιας στην ομιλία του και συνέχισε: «Είναι ένα ψηφιακό Κέντρο Υγείας, πρότυπο για εμάς, οδηγός για την επόμενη μεγάλη μεταρρύθμιση που έρχεται να υλοποιήσει το Υπουργείο Υγείας που είναι η μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Είναι ένα Κέντρο Υγείας πολύ υψηλής τεχνολογίας, σε εξαιρετικό επίπεδο κτιριακού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Κυρίως, όμως έχει ανθρώπους - ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό - που με πολλή αγάπη ήδη αγκαλιάζει την προσπάθειά μας. Ένα Κέντρο Υγείας το οποίο στον ένα μήνα λειτουργίας του έχει δείγματα γραφής και δείχνει στους κατοίκους της περιοχής ότι δεν χρειάζεται να πηγαίνουν στο Νοσοκομείο για απλά περιστατικά (…)».kamena-vourla-KY2