Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ανακοίνωση της Κ.Ο. Ευρυτανίας του ΚΚΕ για τον θάνατο του Πέτρου Νικολαΐδη

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ, αναφέρονται τα εξής:KKE-simaia-kefalovriso

«Έφυγε από κοντά μας  τη Δευτέρα, 13 Ιούλη 2020, σε ηλικία 77 ετών, ο σύντροφος Πέτρος Νικολαΐδης, αγωνιστής του ΚΚΕ μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του.

Ο σύντροφος Πέτρος γεννήθηκε το 1943 στο Κρίκελλο Ευρυτανίας σε οικογένεια αγωνιστών. Από πολύ μικρός, καμάρωνε τα μεγαλύτερα αδέλφια του ως αντάρτες του ΔΣΕ. Τη ζωή του σημάδεψε η εκτέλεση του αδελφού του Νίκου.

Τη δεκαετία του ΄60, ο Πέτρος Νικολαΐδης μετανάστευσε στην Αυστραλία για περισσότερο από δέκα χρόνια, όπου και πρωτοστάτησε στις διεκδικήσεις Ελλήνων και Αυστραλών εργατών.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εγκαθίσταται στην Αθήνα, και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κίνημα των αυτοαπασχολούμενων, όντας για πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ των περιπτεράδων.

Όλα αυτά τα χρόνια και μέχρι το τέλος της ζωής του, ο σύντροφος Πέτρος δεν έπαψε στιγμή να παλεύει μέσα από τις γραμμές του Κόμματος για τα ιδανικά του σοσιαλισμού-κομμουνισμού. Υπερασπίστηκε μαχητικά το Κόμμα για να μην αλλοιωθούν τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά. Μέχρι και πριν λίγες ημέρες, έδινε τη μάχη για να οργανωθούν διεκδικήσεις για όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του αγαπημένου του Κρίκελλου.

Η Κ.Ο. Ευρυτανίας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγό του, Βασιλική, και στον γιο του, Νίκο.

Η  κηδεία του συντρόφου έγινε την Τρίτη 14 Ιούλη στο Κρίκελλο».