Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

(ΕΓΓΡΑΦΟ). Πολεοδομικό πρόστιμο 3.700€ για την πύλη στο Γυμνάσιο, επιβλήθηκε στον δήμο Καρπενησίου. Συνολικά... 152.000€ για παλιές αυθαίρετες κατασκευές

prostimo-pyli-dimos-poleodomia

Με αφορμή τη διαμόρφωση της νέας πύλης εισόδου στο 1ο Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, που προκάλεσε το προηγούμενο διάστημα αντιδράσεις σε μερίδα της κοινής γνώμης -και κατασκευάζεται στο πλαίσιο ενός μεγάλου έργου ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου, αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων και άλλων κοινόχρηστων χώρων στο Σχολικό Συγκρότημα Καρπενησίου, η Πολεοδομική Υπηρεσία πραγματοποίησε ελέγχους και επέβαλε πρόστιμα για αυθαίρετες κατασκευές.

prostimo-dimos-poleodomia

Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο είναι στη διάθεσή της εφημερίδας, επιβλήθηκε πρόστιμο 101.000 ευρώ για αυθαίρετες κατασκευές και 51.000 ευρώ πρόστιμο "διατήρησης" όπως χαρακτηρίζεται, συνολικά... 152.000 ευρώ.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί ότι από τις 152.000 ευρώ πρόστιμα για αυθαίρετες κατασκευές που προϋπήρχαν στον χώρο του γυμνασίου και δεν οφείλονται στο νέο έργο, μόλις 3.700 ευρώ είναι το πρόστιμο που επιβλήθηκε για την κατασκευή της νέας Πύλης που ήταν και ο λόγος - μετά από καταγγελία πολίτη - για τον οποίο κινητοποιήθηκαν οι υπάλληλοι της πολεοδομικής υπηρεσίας. Συνολικά για την είσοδο (πύλη, σκαλοπάτια κλπ) το πρόστιμο αγγίζει τα 10.000 ευρώ).

pili-eisodos-gel-gymn2

Η Πύλη του Σχολικού Συγκροτήματος, από την πλευρά του προαυλίου

Σύμφωνα με την ανάλυση της υπηρεσίας, ποσό προστίμου 85.000 ευρώ αφορά  το κυλικείο του Γυμνασίου-ΓΕΛ, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κτιρίου και λειτουργεί τουλάχιστον τα τελευταία 15 χρόνια (αναμορφωμένο, πλέον, μετά τα έργα ανάπλασης). Επίσης, επιβλήθηκε πρόστιμο για την επίστρωση με μάρμαρο στα σκαλοπάτια της εισόδου, για τα οποία, σύμφωνα με την υπηρεσία έπρεπε να υπάρχει άδεια μικρής κλίμακας, όπως, επίσης, και 5.000 ευρώ πρόστιμο για ένα τοιχίο, κατασκευασμένο στο πίσω μέρος του γυμναστηρίου.

kilikeio-gel-gymnasio-new

Το κυλικείο του 1ου Γυμνασίου - ΓΕΛ Καρπενησίου