Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Καρπενήσι: Κάθε εξώπορτα και μια… Καινή Διαθήκη. Ποιοι διένειμαν το υλικό, η θέση της επίσημης Εκκλησίας (ΦΩΤΟ)

Εκατοντάδες αντίτυπα της… Καινής Διαθήκης στη δημοτική γλώσσα, βρήκαν τις προηγούμενες ημέρες στις εξώπορτες των σπιτιών τους οι Καρπενησιώτες.kaini-diathiki-karpen1

Πρόκειται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για δράση της οργάνωσης «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» (ιδρύθηκε το 1981), με τίτλο «Κάθε Σπίτι», στο πλαίσιο της οποίας εθελοντές μοιράζουν δωρεάν την Καινή Διαθήκη. Παράλληλα, βέβαια, διανέμουν και δικά τους φυλλάδια, προκειμένου να προσελκύσουν στις τάξεις τους νέα μέλη.

Σε πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα, υπήρξαν αντιδράσεις από εκκλησιαστικούς κύκλους, ενώ για το θέμα έχει πάρει θέση και η Ιερά Σύνοδος, που το 2019 ανέφερε τα εξής:

«Η εν λόγω κίνηση (σ.σ. «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»), με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διανέμει ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο με την Ορθόδοξη πίστη. Η Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση που ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα, στο παρελθόν έχει κάνει εξαιρετικά απαξιωτικές αναφορές για την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό. Οι διδασκαλίες των νεοπροτεσταντικών αυτών κινήσεων έχουν εξωτερικώς «μόρφωσιν ευσεβείας» (Β΄ Τιμ. 3,5), όμως ουσιαστικά συνιστούν «έτερον ευαγγέλιον» (Γαλ.1,6)».kaini-diathiki-karpen2