Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Υποχρεωτική από αύριο (18/7) η χρήση μάσκας σε όλα τα σούπερ μάρκετ

maska-woman1

Υποχρεωτική καθίσταται από το Σάββατο, 18 Ιουλίου, κατόπιν σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τους καταναλωτές.

Την ανακοίνωση έκανε, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Όπως αναφέρει, η προς έκδοση ΚΥΑ έρχεται σε εφαρμογή της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19.

Την ίδια ώρα, με τα κρούσματα σταθερά σε διψήφια επίπεδα τον τελευταίο καιρό, οι λοιμωξιολόγοι πιέζουν να γίνει υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους. «Οι μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται στους κλειστούς χώρους, που είναι πολλοί άνθρωποι μέσα, αλλά και στους ανοιχτούς χώρους όταν υπάρχει μεγάλος συνωστισμός», δήλωσε στο OPEN TV ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Την Παρασκευή (17/7) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 28 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 16 εντοπίστηκαν σε τουρίστες. Ο αριθμός των νεκρών, από την αρχή της έξαρσης του ιού, ανέρχεται σε 194.